Vynikající buchtové koblihy s něžným krémem. Neobyčejný recept z levných surovin, dělám je vždy před výplatou

Když si uděláte tyto domácí buchty, už si nikdy nebudete kupovat sladké pečivo v obchodě. Této chuti se totiž jen tak něco nevyrovná.

Pokud milujete pečení, bude tento recept opravdu něco pro vás. Nejen, že je to velmi snadné, ale především jsou tyto buchty s pomerančovým krémem mnohem lepší, než jakékoliv kupované sladké pečivo. Především děti z nich budou mít obrovskou radost a určitě je nebudete dělat pouze jednou. No, vyzkoušejte sami.

Co budete potřebovat

  • 125 ml teplé vody
  • 125 ml mléka
  • 60 ml oleje
  • 100 g cukru
  • pomerančová slupka
  • špetku soli
  • 25 g droždí
  • 650 g mouky

Na krém budete potřebovat

  • 2 vejce
  • 300 ml pomerančového džusu
  • 150 g cukru
  • 40 g škrobu
  • 50 g másla

Příprava je jednoduchá

Mléko si smíchejte s vodou a přidejte kvásek. Vymíchejte úplně do hladka. Nalijte cukr, přidejte vejce, rostlinný olej, sůl a pomerančovou kůru. Opět promíchejte.

Fotografie: Pexels

Poté si přes sítko prosejte mouku a po částech ji přidávejte do hmoty. Stůl posypte moukou a rukama vypracujte těsto. V případě potřeby přidejte mouku a hněťte asi 7 minut. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte 1 hodinu na teplém místě.

Mezitím si připravte krém. Smíchejte si cukr, škrob a vejce a vyšlehejte dohladka. Zalijte pomerančovým džusem a smetanou a za stálého míchání uvařte do zhoustnutí. Poté přidejte olej a nechte vychladit. Těsto si rozdělte na kousky, přikryjte folii a nechte dalších 40 minut. Každý kus si rozválejte, namažte rostlinným olejem a přehněte napůl.

Máte skoro hotovo

Všechny kusy si vyskládejte na plech a potřete rozšlehaným žloutkem s mlékem. Pečte přibližně 20 – 30 minut na 180 stupňů. Vychladlé bochánky rozevřete a dovnitř namažte pomerančový krém. Pokud se vám nechce dělat krém, můžete použít jakoukoliv čokoládovou pomazánku. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]