Z jablek a tvarohu už nedělám nic jiného, než tenhle 5ti minutový koláč

Tvarohový dezert s broskvemi je tak lahodné a delikátní jídlo, které milují především děti, které normálně tvaroh moc nemusí.

Asi každá maminka zná to neustálé přemlouvání dětí, ať sní aspoň trošku tvarohu nebo vypije sklenici mléka. Děti totiž tak nějak od přírody tyhle dvě věci nemají rády a nikdo neví proč. Pokud ale chcete do vašeho dítěte třeba ten tvaroh dostat, vyzkoušejte tento recept, do kterého přidáte oblíbené ovoce dětí a uvidíte, jak si budou pochutnávat.

Co budete potřebovat

  • 400 g tvarohu
  • 2 vejce
  • 4 lžíce cukru
  • 5 polévkových lžic krupice
  • 2 broskve

Je to jednoduché a rychlé

Tvaroh smíchejte společně s vejci a cukrem do hladka. Dejte si na tom záležet, je to dost důležité. Broskve si omyjte, nakrájejte na malé kousky a přidejte k tvarohu. Nasypte do směsi krupici a vše to smíchejte pomocí ponorného mixéru. Nechte přibližně 20 minut odpočívat, aby krupice nabobtnala.

Dejte koláč do trouby

Druhou broskev si nakrájejte na plátky. Do zapékací formy nalijte směs a broskve na ni vyskládejte. Dejte tento koláč do trouby a pečte asi 30 minut při 180 stupních. Jakmile je koláč dopečený, nechte jej pořádně vychladnout. Také můžete tento koláč osmahnout na pánvi. V tom případě postupujte tak, že si pánev vymažte olejem a vylijte na ni hmotu. Přikryjte ji pokličkou a na mírném oleji smažte asi 7 minut.

Koláč chutná nejvíce právě malým dětem, kterým se ani nechce věřit, že by v něm bylo tolik tvarohu. Věřte, že i vaše dítě si na něm opravdu pochutná. A nejen dítě, určitě bude spokojená celá vaše rodina. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]