Pokud se vám po těžkém dni v práci nechce již nic složitého vařit, vyzkoušejte líné masové knedlíčky. Jejich příprava vám zabere pouze několik minut.
Samozřejmě ne každý chce po celém dni stráveném v práci stát u plotny a vařit časově náročnou večeři. Pokud se v tom také vidíte, nemusíte se ničeho bát, protože existuje dokonalé řešení, jak si dopřát skvělý pokrm, jehož příprava vám nezabere skoro žádný čas. Tyto líné masové knedlíčky si prostě zamiluje každý, kdo je někdy vyzkouší. Neváhejte a začněte s touto jednoduchou přípravou ještě dnes.
Líné a zároveň jedinečné masové knedlíčky
Nejlepší na tomto receptu je, že s ním můžete jakkoliv experimentovat co se týče koření nebo výběru druhu masa. Můžete použít již namleté předpřipravené maso, které je k dostání v kdejakém obchodě, nebo si maso můžete připravit sami pomocí mlýnku. Vepřové, hovězí, jejich směs nebo dokonce kuřecí maso – výběr je pouze na vás. Abyste však dosáhli správného výsledku, postupujte dle správné posloupnosti a připravte si tyto ingredience:
- 300 gramů vepřové/hovězího/kuřecího masa (nebo jejich směs)
- Jedna celá cibule
- Sůl podle chuti
- Černý pepř (mletý) podle chuti
- Šálek pšeničné mouky
- Litr vody
Postup pro vaření:
- Pokud jste zvolili tu cestu, že si maso namelete sami, tak si jej nejprve nakrájejte společně s cibulí na hrubší kousky a poté směs společně umelte.
- Hotovou směs následně osolte a opepřete. Nezapomeňte maso pořádně prohnět, aby se chuť koření dostala do každé části.
- Nyní nalijte do vhodné nádoby velmi studenou vodu.
- Z mletého masa si vyválejte kuličky a vhoďte je do připravené mísy se studenou vodou.
- Každou kuličku následně obalte v mouce a položte je vedle sebe na talíř nebo prkénko.
- Zapněte sporák a postavte na něj hrnec s osolenou vodou.
- Jakmile se voda začne vařit, přidejte do ní připravené masové knedlíčky.
- Za občasného míchání vařte obvyklým způsobem asi pět minut.
- Před podáváním můžete líné masové knedlíčky pokapat máslem a posypat čerstvými nasekanými bylinkami.
Chutná a rychlá večeře je hotová! Díky absenci těsta si můžete plně vychutnat masové aroma. Dobrou chuť!