Připravte si díky tomuto originálnímu receptu chutná kuřecí játra, která budou ve výsledku tak křehká, že se vám budou rozplývat na jazyku.
Kuřecí játra si získala svou oblíbenost především u mužů, kteří si je dopřávají jak v polévkách, tak i samostatně. Pokud se je však naučíte za pomoci tohoto receptu připravit na smetaně, budou tak křehká, že si je zamilujete vy i vaše děti. Tento pokrm není navíc ani tak časově náročný, tudíž pokud nechcete trávit celé dopoledne u sporáku a máte chuť na něco nového, na nic nečekejte a vrhněte se do příprav.
Chutná kuřecí játra na smetaně
Tento recept se točí především okolo aromatické omáčky ze zakysané smetany, která nejenže játra změkčuje, ale také je doplňuje velmi chutným kořením. Důležité je během vaření také udržovat nízkou teplotu, aby se maso spíše dusilo než smažilo. Křehká kuřecí játra v zakysané smetaně jsou velmi rychlím pokrmem, kvůli kterému nebudete muset trávit celé dopoledne u sporáku. Budete potřebovat následující ingredience:
- 800 gramů kuřecích jater
- 400 gramů zakysané smetany
- Dva stroužky česneku
- Jedna větší cibule
- 2 lžičky hořčice
- 30 gramů másla
- Sůl a mletý černý pepř, podle chuti
- Půl lžičky oregana
- Čtvrt lžičky bazalky
- Čtvrt lžičky tymiánu
Postup pro přípravu:
- Nejprve si připravte cibuli tak, že ji nakrájíte na tenké půlkruhové plátky. Poté rozpusťte na pánvi máslo a kousky cibule smažte dozlatova.
- K cibuli dále přidejte kuřecí játra a smažte je, dokud se pořádně nevyčistí. Poté přidejte prolisovaný česnek, sušenou bazalku, oregano, tymián a podle chuti pokrm opepřete.
- Současně do pánve přidejte také hořčici, nastavte sporák na mírný oheň a veškeré ingredience pořádně promíchejte. Přibližně jednu minutu směs vařte a následně k játrům přidejte zakysanou smetanu. Pokrm znovu promíchejte.
- Kuřecí játra na smetaně vařte na mírném ohni bez pokličky přibližně 10 minut. Že je pokrm hotový poznáte podle zhoustlé omáčky a změklých jater.
- A máte hotovo, dobrou chuť!
Uvařená kuřecí játra na smetaně podávejte přímo z pánve. Můžete je posypat nasekanou zeleninou, přičemž jako nejlepší možnost se prokázala zelená cibule. Pokud nejste příznivcem kuřecích jater, můžete zvolit jakýkoliv jiný druh, postup bude vždy stejný.