Saláty jsou velmi zdravou přílohou, která se hodí téměř ke každému jídlu. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept, který vám zabere pouze pár minut.
Pokud jste milovníkem salátů, rozhodně byste si neměli nechat ujít tento jednoduchý recept, který si pro svou jedinečnou chuť získal mnoho pozornosti. Příprava je opravdu nenáročná, takže se nemusíte bát, že byste s ní měli problémy. Jde pouze o základy vaření a nakrájení některých ingrediencí. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se níže do příprav.
Jednoduchý zeleninový salát
K přípravě tohoto salátu je třeba mít připravenou vařenou mrkev a vejce natvrdo. Pokud vám ovšem vařená mrkev nechutná, můžete ji upéct v troubě, aby byla křupavější a udržela si více šťávy. Zbytek salátu bude ještě jednodušší – všechny produkty je akorát potřeba nakrájet nožem na malé kostičky. K přípravě budete potřebovat následující ingredience:
- Vařená či pečená mrkev
- Nakládané okurky
- Vařená vejce
- Fazole z konzervy
- Česnek, podle chuti
- Černý mletý pepř a sůl, podle chuti
- Majonéza
- Kopr, podle chuti
Postup pro přípravu:
- Nejprve si uvařte vajíčka a upečte v troubě mrkev.
- Jakmile budou ingredience připravené, nakrájejte je společně s nakládanými okurky na malé kousky a smíchejte je v míse.
- Do mísy dále přidejte fazole (nezapomeňte je pořádně oddělit od vody). Můžete si zvolit i takovou cestu, že si fazole připravíte sami, ovšem to je pro tak jednoduchý salát příliš zdlouhavě.
- Salát dále doplňte podle vaší chuti česnekem, abyste mu dodali ten správný říz.
- Nyní veškeré ingredience pořádně promíchejte a okořeňte je mletým černým pepřem a solí
- Salát nakonec zalijte majonézou, kterou můžete buď zakoupit v obchodě, nebo si jí připravit sami doma. Záleží pouze na vás, co preferujete. Použít můžete však i jiné, vámi oblíbené salátové zálivky. Pokud preferujete, přidejte také kopr.
- Před podáváním nechte salát minimálně hodinu odležet v ledničce a poté můžete podávat.
- A máte hotovo, dobrou chuť!
Výsledný salát bude díky fazolím a vejcím nejen chutný, ale i velmi výživný. Můžete jej podávat s masem, rybou, nebo jako samostatnou svačinku. Tento recept je navíc velmi zajímavý v tom, že jej můžete upravit podle vašich chutí, takže se během příprav nebojte použít fantazii.