Máte doma 5 mandarinek? Pak si okamžitě uložte recept na tuhle roládu. Báječnější kombinaci ovoce, těsta a krému jsme ještě nezažili. Sníte ji celou na posezení

Zkoušíte rádi nové chutě? Pokud ano, smetanová roláda z banánového těsta s mandarinkami bude pro vás prvotřídním překvapením.

Kombinace dobrého ovoce, smetany a banánového těsta neurazí snad žádného milovníka dobrých dezertů. Pokud si tedy na sladkém potrpíte po obědě nebo ke kávě i vy, tak právě tato smetanová roláda pro vás bude tou nejlepší volbou. Její příprava není vůbec náročná a navíc nebudete potřebovat mnoho ingrediencí. Vrhněte se do příprav ještě dnes, a okuste sedmé nebe.

Smetanová roláda s mandarinkami

Pokud jste typ člověka, který si rád pochutná na dobrých ovocných dezertech, smetanová roláda z banánového těsta s mandarinkami bude pro vás tím pravým ořechovým. Nejenže nebudete k přípravě potřebovat mnoho surovin, recept je natolik snadný, že jej zvládne připravit každý začínající kuchař či kuchařka. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, budete potřebovat následující ingredience:

  • 200 gramů smetanového sýra (Philadelphia nebo mascarpone)
  • 120 gramů banánů
  • 100 gramů máslových sušenek
  • 5 ks mandarinek
  • 1 polévková lžíce kakaa
  • 1 polévková lžíce medu

Postup pro přípravu:

  • Nejprve si oloupejte banány, nakrájejte je na malé kousky a poté je v míse rozmixujte tyčovým mixérem do hladkého pyré.
  • Dále si připravte máslové sušenky, které rozlámejte na menší kousky tak, abyste je mohli rozdrtit elektrickým mlýnkem na polohrubou směs. K té následně přidejte kakao, promíchejte a následně přidejte banánové pyré. Všechny ingredience pak rukou hněťte do doby, než získáte homogenní a nelepivé těsto.
  • Nyní si vezměte další hlubokou mísu a vložte do ní vámi zvolený smetanový sýr. K němu přidejte jednu polévkovou lžíci medu a obě přísady vyšlehejte elektrickým šlehačem do jemné krémovité směsi.
  • Banánové těsto nyní položte na pracovní plochu s kusem pečicího papíru a pořádně ho rozválejte. Měla by vám vzniknout tenká placka, ovšem ne natolik, aby se rozpadala.

  • Nožem placku nyní nakrájejte tak, aby získala tvar obdélníku – ten natřete trochou smetanového krému.
  • Oloupejte mandarinky a vyskládejte je vedle sebe na stojato k jedné straně obdélníku. S pomocí pečicího papíru pak těsto srolujte okolo mandarinek do pevné rolády.

  • Spoj rolády nezapomeňte pořádně uzavřít a nakonec rozetřete na okraje ještě trochu smetanového krému. Hotovou roládu zabalte do pečicího papíru a vložte na několik hodin do lednice, aby pořádně ztuhla.
  • Jakmile bude roláda dostatečně vychlazená, můžete podávat. Dobrou chuť!

Pokud vám během výše uvedeného postupu nebylo něco jasné, níže se můžete podívat na video, ve kterém je příprava krok za krokem znázorněna:

 

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]