Postižené dívce zlomili srdce. Na její oslavu narozenin nikdo nepřišel. Výzva její matky ale měla velký ohlas

Fotografie: Depositphotos

Když se rodiče rozhodnou udělat svému dítěti oslavu, doufají v to, že tam přijde co nejvíce jeho kamarádů. Jinou možnost si ani nepřipouštějí.

Všichni rodiče by se asi shodli na tom, že představa, že je jejich dítě šikanováno, jim dělá velice nepříjemně. Rozhodně si nechtějí připustit to, že by jejich dítě bylo ve škole samo, celým dětstvím proplouvalo samo a nemělo žádné kamarády. Proto je velice pochopitelné zoufalství této matky, když na oslavu její postižené dcery nepřišel ani jeden člověk. Z jakého důvodu tomu tak bylo?

Její dcera měla pohybové postižení

Americká matka Jenny Moretter miluje svou dceru více než cokoliv jiného na světě. Její dcera Mackenzie je popisována jako milující a společenská dívka, která je v mnoha ohledech naprosto stejná, jako její jiné vrstevnice. A stejně jako ostatní dívky si ke svým desátým narozeninám přála pořádnou oslavu, na které se všichni budou skvěle bavit.

Bohužel Mackenzie trpěla pohybovým postižením, což jí ztěžovalo navazování přátelství s ostatními dětmi. Matka ale rozhodně nebyla připravená na to, že když nachystá velkou narozeninovou oslavu, tak nikdo nepřijde. Osmnáctého dubna měla dívka desáté narozeniny a její matka už dlouho dopředu rozeslala pozvánky na oslavu.

Fotografie: Pexels

Napsala příspěvek na Facebook

Nikdo ale svoji účast na oslavě nepotvrdil. Holčička se velice těšila na oslavu, ale její maminka měla velikou obavu o to, že bude zklamaná z toho, že nikdo nepříjde. Tak strašně ji bolelo srdce, že se rozhodla napsat příspěvek na svůj Facebook: „Ahoj maminky, píšu vám, protože mám krásnou dceru Mackenzie, které je 10 let. Pozvala jsem několik dívek na její nedělní narozeninovou oslavu, ale nikdo se neozval.

Moje dcera má Sotosův syndrom, což znamená, že je tak trošku zpomalená, když jde o řeč a učení. Je opravdu neuvěřitelně milující a jediné, po čem touží, je to, aby měla kamarády. Je to pro mě, jako pro matku, opravdu srdcervoucí. Proto se obracím na všechny maminky, které mají dcery ve věku 9 – 11 let a myslí si, že by bylo zábavné zítra kolem 11 hodiny přijít na narozeninovou oslavu mojí dcery. Nemusíte nosit dárky, jen se pobavit.“

Perfektní oslava

Tento příspěvek ukázal, jaký má Facebook vliv na ostatní lidi. Tento příspěvek sdílelo během několika minut velké množství lidí a během jednoho dne na události bylo více než 100 zúčastněných lidí. Nakonec se na události desetileté Mackenzie objevilo více než 500 lidí. A ona tak mohla prožít nejlepší den svého života.

Zdroj: Newsner

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]