Bagely se zakysanou smetanou jsou vláčné a báječně chutnají

Bagely se zakysanou smetanou jsou jednoduché, chutné a velmi originální. Podívejte se, jak si je lze snadno připravit. Pokud hledáte recept na originální domácí sladké pečivo, které se rychle zařadí mezi vaše nejoblíbenější, tak s tímto receptem rozhodně nešlápnete vedle.

Připravte si potřebné suroviny

Recept na bagely se zakysanou smetanou začíná tím nejdůležitějším. Ingrediencemi, které ovlivní chuť i konzistenci jídla. Na něj budete potřebovat:

  • 140 g másla
  • 60 g sádla
  • 400 g mouky
  • 100 g zakysané smetany
  • 100 ml mléka
  • 3 žloutky
  • 1 lžíci citronové šťávy

Začněte zmrazením dvou surovin

Bagely se zakysanou smetanou se připravují celkem netradičně. A to tak, že kousek másla i sádla dáte do mrazáku, na 1-2 hodiny. Když je obojí tvrdé, tak se můžete pustit do práce. A to do přípravy těsta. Jako první smícháte zakysanou smetanu, mléko, žloutky a citronovou šťávu.

Následně do směsi přidáte také máslo a sádlo, které nastrouháte na hrubém struhadle. Vmícháte do základu těsta a až potom začnete přidávat mouku. Ta už zajistí, že vaše těsto na bagely bude mít požadovanou konzistenci. Jakmile je těsto hotové, dejte ho na 1 hodinu odpočinout do lednice.

Vyválejte a naplňte

Když je těsto odpočinuté, můžete pokračovat. Vezměte váleček a vyválejte jednu velkou kulatou plecku. Nožem ji rozřízněte na celkem 6 stejných částí. Každý bude tvořit jeden samostatný bagel.

Když máte připraveno, pusťte se do plnění. Na každý trojúhelník přijde trocha náplně. Jaká to bude, to je na vás samotných. Klasikou je třeba marmeláda, nebo různé lískooříškové krémy.

Bagely zarolujte

Bagely se zakysanou smetanou jsou na přípravu velmi jednoduché, jelikož každý z nich stačí jenom jednoduše zarolovat. A to od silné strany po tu úzkou. Když jsou hotové, můžete je postupně přendat na plech vyložený pečicím papírem.

Stačí jenom krátké pečení

Bagely není nutné péct jakkoliv dlouho, jelikož v troubě, která by měla být rozehřátá na 180 stupňů Celsia, by se měly péct zhruba 15 – 20 minut, podle potřeby.

Když jsou hotové, tak je vyndejte z trouby, dejte je na mřížku a nechte je pomalu chladnout, a to při pokojové teplotě.

Můžete ochutnat

Nyní přichází čas ochutnání. Můžete si dát toto domácí sladké pečivo buď hned z plechu, nebo ho můžete naservírovat na talíř a před tím ho ještě posypat moučkovým cukrem.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]