Báječná a rychlá večeře ze čtyř surovin! Ty nejjednodušší zapečené brambory s masem připravíte za pár minut, téměř bez práce a za minimum peněz

Mleté maso je jednou ze stálic českých kuchyní. Jeho příprava je velmi snadná a na výsledku si pochutná téměř každý strávník. 

Totéž bychom mohli říci i o sýru, který s velkou oblibou v receptech používáme. Kdo by odolal vůni a chuti teplého zapečeného sýra? Nám se v redakci sbíhali sliny už jen při té představě. Máme pro vás připravený velmi snadný recept, ve které se snoubí obě tyto oblíbené suroviny. Můžete podávat jako plnohodnotný oběd nebo třeba potěšíte rodinu vynikající a chutnou večeří, jejíž příprava vám zabere asi hodinu času.

Postup přípravy receptu

Vezměte si hluboký plech nebo zapékací místu. Toto nádobí je pro následující recept nezbytné. Brambory si očistěte, oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Vložte je do misky, ochuťte solí, paprikou a sušenou bazalkou. Pokud nepatříte k milovníkům této bylinky, klidně ji můžete vynechat. Nakonec brambory zakápněte olejem a dobře promíchejte, aby se pořádně obalily ve směsi koření a oleje. Poté je rovnoměrně vyskládejte do zapékací mísy tak, aby pokryly celé dno formy.

Předehřejte si troubu na 180 stupňů Celsia a pečte asi 20 minut. Poté si vezměte cibuli, nakrájejte ji na tenké plátky a vložte na rozpálenou pánev. Nechte ji zesklovatět a poté k cibuli přidejte mleté maso, které si rozdělte tak, abyste v pánvi neměli velké kusy. Je žádoucí, aby se maso pěkně „rozdrobilo“. Jakmile se maso trošku zatáhne, posypte jej solí a pepřem a smažte tak dlouho, dokud se zcela neopeče. Dejte pozor, aby vám v pánvi nezůstaly syrové kousky masa.

V dalším kroku už jste skoro ve finiši. Vezměte si struhadlo a nastrouhejte sýr nahrubo. Až budou brambory opečené, vysypte na ně hotové mleté maso s cibulí tak, aby bylo rozprostřeno po celém povrchu brambor a nakonec vše zasypejte nastrouhaným sýrem.

Nyní máte téměř hotovo a můžete podávat

Nakonec vezměte rajče, které důkladně omyjte a nakrájejte jej na půlkolečka, která vyskládáte na sýrovou vrstvu. Formu vložte ještě na dalších 20 minut do trouby, aby se sýr rozpekl. Hotový pokrm nechte trochu vychladnout a můžete podávat. Přejeme vám dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]