Neodoláte vůni sladkého rozpeklého pečiva? Připravte si pomocí tohoto snadného receptu buchtičky, kterými ohromíte každou návštěvu.
Na co kupovat sladké, nekvalitní pečivo z velkoobchodů, když si jej můžete s chutí připravit sami u sebe doma? Tyto banánové buchtičky si můžete vychutnat jak na snídani, tak například i k odpolední kávě. Příprava je přitom tak jednoduchá – nezabere vám téměř žádný čas a nebude vás stát ani plno peněz, neboť potřebujete pouze pár základních ingrediencí. Vrhněte se do toho.
Chutné banánové buchtičky s rozinkami
Na přípravu této dobroty opravdu nepotřebujete příliš mnoho surovin, ovšem výsledek bude stát opravdu za to – pokud se budete držet postupu, vytvoříte neuvěřitelně dobré pečivo, kterému neodolají jak vaše děti, tak ani vaše návštěva. Banánové buchtičky jsou prostě skvělým řešením pro každou příležitost a zvládne je každý začínající kuchař či kuchařka. Pro přípravu budete potřebovat následující ingredience:
- 350 gramů mouky
- 80 gramů rozinek
- 28 gramů másla
- 1 ks vejce
- 2 ks zralé banány
- 1 čajová lžička sušeného droždí
- 1 čajová lžička soli
Postup pro přípravu:
- Nejprve do hluboké mísy rozlámejte zralé banány a rozmačkejte je vidličkou, aby získaly konzistenci velmi jemného pyré.
- Následně rozklepněte k rozmačkaným banánům jedno vejce a řádně ho přimíchejte do směsi, aby byla homogenní. Nyní do směsi přidejte droždí a vše znovu důkladně promíchejte.
- V mikrovlnné troubě nebo na sporáku nechte rozpustit máslo a také ho přidejte do banánové směsi. Poté ještě přidejte rozinky a vše znovu důkladně promíchejte.
- Jakmile budete mít rozinky rozpracované do těsta, můžete přidat špetku soli a mouku (mouku zapracujte do těsta postupně a v několika dávkách) – nyní začíná čas, kdy budete muset těsto důkladně zpracovat, a proto se nejprve ujistěte, že je vaše mísa dostatečně hluboká.
- Až budete mít těsto důkladně zpracované, zakryjte ho talířem a nechte hodinu a půl odpočívat na teplém místě, aby mohlo krásně nakynout.
- Po hodině si připravte pracovní plochu, kterou důkladně zasypte moukou, abyste na něj mohli těsto přesunout. Z těsta poté vytvořte jeden velký bochánek a rozdělte jej na devět dílku, přičemž z každého vytvořte malou kouli.
- Všechny bochánky nyní vyložte na plech nebo do pekáče a zakryjte, abyste mohli nechat kynout dalších 45 minut.
- Poté opět každý z nich posypte malým množstvím mouky a vložte do trouby předehřáté na 190 stupňů – dobrotu pečte po dobu 15–20 minut.
- Po upečení nechte bochánky vychladnout a můžete je podávat k čaji, kávě nebo jakkoliv to máte rádi.
- Dobrou chuť!
Pokud se vám během přípravy něco nezdařilo nebo něčemu nerozumíte, níže se můžete podívat na video, kde je celý postup krásně vyobrazen:
https://www.youtube.com/watch?v=c5db7MWYFro