Smíchejte vlašské ořechy, vejce, čokoládu a získáte lahodný dort podle zapomenuté tradiční receptury

dort

Spousta lidí má rádo to, když si během dne může dopřát něco sladkého. S pomocí tohoto receptu si to můžete dopřát vždy, když dostanete chuť. Navíc s lahodnými vlašskými ořechy.

Pečení dezertů se pravidelně věnuje velká spousta lidí. Někdy je však potřeba mít i trochu kreativity, aby výsledný dezert vypadal lépe, než je zamýšleno. Lidem však může občas dojít inspirace k vytvoření něčeho zajímavého. S pomocí tohoto receptu vytvoříte lahodný dort, který je doplněný o velmi zajímavou ingredienci.

Co budete potřebovat

  • 5 vaječných bílků
  • 5 vaječných žloutků
  • 250 g cukru
  • 400 g vyloupaných vlašských ořechů
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 250 g másla
  • 200 g bílé čokolády
  • 100 g hořké čokolády
  • 50 ml šlehačky
  • 4 lžíce mouky

Nejprve vytvořte těsto

Základem většiny dortů je jejich těsto. V misce si tedy pomocí mixéru vyšlehejte 5 vaječných bílků. K nim poté do misky přidejte 100 g cukru, mouku, prášek do pečiva a 200 g vyloupaných ořechů. Vše společně důkladně promíchejte, aby se vám v těstu vše rovnoměrně rozložilo. Těsto následně nalijte na plech, na který si dejte pečící papír. Troubu předehřejte na 180 °C a těsto pečte, dokud nebude mít lehce hnědou barvu.

Následně vytvořte náplň

Upečené těsto z trouby vyjměte a nastrouhejte na něj rovnoměrně bílou čokoládu. Poté si vezměte menší hrnec a zkaramelizujte v něm 150 g cukru. Poté přidejte 200 g másla, vaječné žloutky a zbytek vyloupaných ořechů, které si předtím nakrájejte na drobnější kousky. Tuto směs promíchejte a na mírném ohni vyčkejte, až přijde k varu. Následně směs nalijte na těsto s nastrouhanou čokoládou.

tvarohové koláče

Lahodné tvarohové koláče podle receptu z pohádky: Jsou měkké jako obláček a připravíte je do 10 minut

Ořechy
Fotografie: Pixabay

Vše zakončete polevou

V malém kastrůlku si rozpusťte hořkou čokoládu, ke které přidejte šlehačku a 50 g másla. Vše společně míchejte tak dlouho, dokud vám nevznikne tekutá poleva. Tu pak nalijte na dort a rovnoměrně jí rozprostřete po celé jeho ploše. V tuto chvíli už stačí vše dát jen do lednice na nějakou dobu ztuhnout a můžete servírovat vždy, když na dort budete mít chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*