Neobyčejný banánový dezert s čokoládou v těstíčku. Příprava zabere jen 20 minut, ale stane se z něj luxusní hit na talíři

polévání banánu čokoládou

Říká se, že v jednoduchosti je krása. To platí o tomto vynikajícím dezertu, který na talíři vypadá, jako byste jeho přípravou trávili věčnost. Je však geniálně jednoduchý.

Stačí vám jen pět běžných ingrediencí a 20 minut času. Během této chvíli vykouzlíte vynikající banánový dezert, po kterém se jen zapráší. Pokud jste příznivci banánů v nejrůznějších dezertech, pak je tento recept právě pro vás. Rozpuštěná čokoláda pak neurazí snad nikoho a naservírovaný na talíři vypadá tento dezert mnohem pracněji, než ve skutečnosti je.

Ingredience na banánový dezert

  • 2 banány
  • listové těsto
  • 120 g rozpuštěné Nutelly
  • 1 vejce
  • 150 g čokolády

Jak připravit tuto sladkou lahůdku?

Jako základ poslouží listové těsto. Nejméně pracné bude, pokud si koupíte hotové pláty. Můžete si však koupit i těsto v kostce, ale počítejte s tím, že jej budete muset vyválet a dobu přípravy si tak trochu prodloužíte. Plát listového těsta položte na vál nebo větší prkénko. Nyní oloupejte banán a nakrájejte jej na kolečka přibližně 1,5 cm široká. Nyní tyto kousky postavte do řady na užší kraj těsta.

banánový dezert

Listové těsto nakrájejte na pruhy, které budou stejně široké jako kousky banánu. Těsto nedokrajujte až do konce, v místě kde je banán, zůstane těsto spojené. Nyní si rozehřejte Nutellu ve vodní lázni a kousky banánu s ní rovnoměrně polijte. Začněte banán rolovat do těsta, aby vznikl váleček. Připravte si plech na pečení a uprostřed něj umístěte menší keramickou misku.

namáčení banánu

Banánovou roládu kolem ní omotejte a vytvořte z ní věneček. Do misky pak naskládejte čtverečky čokolády. Těsto potřete rozšlehaným vajíčkem a dejte péct do předem vyhřáté trouby. Pečte přibližně 20 minut při teplotě 180 °C. Čokoláda v misce se během pečení rozpustí a bude sloužit jako sladká omáčka, ve které si budete namáčet jednotlivé kousky banánu v těstíčku. A máte hotovo. Nejen, že tento dezert skvěle chutná, ale můžete ho podávat i při slavnostnějších příležitostech, protože na talíři vypadá opravdu luxusně.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*