Barvení hrníčků pomocí laku a vody. Díky této kombinaci lze vytvořit unikátní tvary

Používáme je na kávu nebo čaj. A co když se vám ty vaše už nelíbí? Nezoufejte. Tato technika barvení hrníčků z nich udělá umělecká díla. Bude zbytečné kupovat jakékoliv barevné varianty, jelikož tím nejlepším hrníčkem, který můžete pořídit je ten bílý. Proč? Protože si ho sami vylepšíte. Podívejte se, jak na to. Je to jednodušší, než si myslíte.

Pouze několik běžných věcí

Nemusíte se obávat toho, že by tato technika barvení hrníčků byla, jakkoliv složitá nebo náročná. Ani k ní nepotřebujete nic zvláštního. V podstatě je to jenom pár běžných věcí, které máte doma. A těmi je toto:

  • Dostatečně hluboká miska
  • Teplá voda
  • Lak na nehty

Postup je jednoduchý

A jak na to? Základem je lázeň s teplou vodou, do které nalijete zvolený lak na nehty. Ten bude díky své konzistenci pouze na povrchu vody. A to je správně. Potom vezměte hrneček a opatrně ho začněte do vody ponořovat. Uvidíte, jak se na něho lak začne pomalu chytat. Můžete s ním hýbat a vytvářet i požadované vzory. Potom ho pomalu a opatrně vyndávejte z vody. Následně ho nechte uschnout a máte hotovo. A takto můžete postupovat u jakéhokoliv dalšího hrnku, který chcete vylepšit.

Několik tipů na závěr

Chcete několik závěrečných tipů? Potom pamatujte na to, že můžete kombinovat i různé barvy laků a díky tomu lze na hrnečku vytvořit i dokonalá umělecká díla. Dále nezapomínejte také na fakt, že aby lak na hrneček přilnul, je třeba aby byl dokonale čistý. Ideální je před použitím důkladně umýt přípravkem na nádobí, aby byl zbavený jakékoliv mastnoty. Potom počkejte až dokonale uschne a teprve potom se můžete pustit do barvení.

Na úplný konec ještě jedna rada – pokud chcete, aby vám barva na hrnečku zůstala co možná nejdéle, dejte pozor na to, jak ho myjete. Do myčky by neměl vůbec přijít, a tak je ideálním postupem mytí v ruce, které by mělo být co možná nejšetrnější.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]