Bobkový list není jenom kořením do kuchyně. Jeho léčivou sílu odhalí oheň

Bobkový list zná každý jako koření, které se přidává do vývarů, do omáček, ale třeba i k pečenému masu. Má však ještě další využití. A to už nesouvisí s tím, že byste ho snad přidávali do jídla, ale s tím, že ho využijete zcela netradičně. Mnoho lidí by tento postup nikdy ani nenapadl. Přitom je velmi jednoduchý a hlavně má celou řadu kladů.

Bobkový list je neobyčejným kořením

Mnoho z nás si myslí, že je bobkový list něčím zcela obyčejným. Tak se na první pohled může jevit, ale ve skutečnosti má celou řadu kladů. Bobkový list byl hojně používán už před mnoha lety. A to jako koření, ale i jako lék. Záznamy pocházejí z Říma, Řecka, ale třeba i Turecka. Měl mnoho využití, na která se postupem času zapomnělo. Nyní se však znovu objevují.

Co vše bobkový list dokáže?

Jdeme na výčet kladů, které bobkový list má. A je jich opravdu hodně. Použitý může být jako sedativum, když chceme uklidnit svou mysl, nebo když chceme potlačit bolest. Stejně tak se bobkový list hodí při léčbě nemocí, jelikož má prokazatelné antibakteriální a také protiplísňové vlastnosti. Zapomínat nelze ani na to, že snižuje krevní tlak a tak zlepší naše zdraví. Hodí se i při nadměrném stresu a výrazné psychické zátěži, kdy dokáže ulevit i zlepšit náladu.

Jak ho použít?

Zapomeňte na to, že dáte bobkový list do jídla. Společně si ukážeme jinou metodu jeho využití. A to takovou, že ho zapálíte. Vezměte jeden bobkový list, zapalte jeho špičku, počkejte, až se trochu rozhoří a potom ho dejte třeba na talíř, nebo do hrnce, kde bude pomalu doutnat. Tato jednoduchá přírodní aromaterapie je skvělou možností, jak můžete pozitiva tohoto koření využít jednoduše a opravdu naplno. A vůni, kterou dokáže provonět celý váš interiér, si budete moci užívat doslova každý den. To vám můžeme garantovat. Není nic jednoduššího si první váš bobkový list zapálit třeba už dnes.

Fotografie: Pixabay

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]