Bobkový list se nepoužívá jenom při vaření. Při zapálení přispívá k relaxaci

Chceme vám dnes představit postup, o kterém jste zřejmě ještě nikdy neslyšeli. Bobkový list lze využít k aromaterapii.  Vše, co k tomu budete potřebovat, je obyčejný bobkový list, který lze koupit v každém obchodě s kořením. Ano, jedná se o přesně ten list, který přidáváte do pokrmů, abyste získali báječnou chuť. Bobkový list má ovšem i mnoho dalších využití.

Uvolnění potřebujeme všichni

Dnešní doba je velmi hektická a uspěchaná. Velká většina z nás zapomíná ve spěchu na odpočinek a snadno se tak dostává do stresových a nepříjemných situací. Uvolnění a spánek potřebuje každý z nás k tomu, aby mohl žít šťastný, zdravý a radostný život. Z toho důvodu je pořádné uvolnění občas opravdu potřeba.

Existuje celá řada možností, jak se krásně uvolnit a odpočinout si. Každý má samozřejmě tu svou oblíbenou, na kterou nedá dopustit. Někdo jde do sauny, někdo si jde zaplavat, jde na masáž atd. Někomu stačí jen hodit nohy na stůl, pustit hudbu nebo televizi a má vystaráno. Někdo jde prostě a jednoduše spát, neboť spánek patří mezi nejúčinnější formu odpočinku.

Vavřínová léčba

Už v dávných dobách se věřilo v zázračné účinky bobkového listu. Tento vavřínový list má uklidňující a léčivé vlastnosti, kterým zažijete mnoho potěšení, radosti a příjemných chvil. Pomáhá tlumit bolest a má také protizánětlivé účinky. To vše, díky éterickým olejům, které obsahuje. Rozhodně ho ovšem nekonzumujte.

Zapalte si k uvolnění

Pokud ho chcete využít k relaxaci, zde je postup, který opravdu funguje. Vezměte si ohnivzdornou misku, několik bobkových listů a zapalovač. Na miskou listy zapalte a nechte je v misce hořet po deset minut. Uvolnění se dostaví díky vůni, která z listů začne vycházet. Při spalování se uvolňují látky, které snižují stres, regulují napětí v těle, a tělo se tak nádherně uvolní. Vyzkoušejte to a sami poznáte, že se po chvilce budete cítit uvolnění. Užijte si to.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]