„Bramborákovo-langošové-palačinky“ plněné salámkem, šunkou a sýrem. Poctivý selský recept

Klasické palačinky zná asi každý, tyto jsou ovšem speciální, jelikož místo sladké chutě může vaše chuťové pohárky potěšit šunka se sýrem. Hotové jsou prakticky hned. 

Máte chuť na nějaký rychlý, ale přitom dobrý oběd, jen nevíte, co máte udělat? Vyzkoušejte tyto jednoduché palačinky, jež mají několik výhod. Jak již bylo zmíněno, hotové je budete mít vmžiku. Dalším velkým plusem je i ovšem to, že za ně skoro nic neutratíte, protože veškeré ingredience máte většinou běžně doma. Příprava je snadná a zvládnou ji i méně zruční jedinci.

Ingredience a postup přípravy těsta

Budete potřebovat:

  • Pět set mililitrů kefíru
  • Dvě polévkové lžíce majonézy
  • Jednu čajovou lžičku jedlé sody
  • Dvě vejce
  • Jednu čajovou lžičku soli
  • Tři sta gramů mouky
  • Sto padesát gramů sýru
Fotografie: Unsplash
  • Jedno až dvě rajčata
  • Sto padesát gramů šunky
  • Koření dle vašich chutí
  • Bylinky dle vašich chutí
  • Rostlinný olej dle potřeby
  • Metličku
  • Mísu
  • Síto
  • Nůž
  • Pánev

Pokud chcete opravdu jemné těstíčko, snažte se zvolit ten nejtučnější kefír, který v obchodě najdete. Vezměte si větší mísu a celý kefír do ní nalijte. Osolte jej a přidejte obě vejce, které předtím rozklepnete. S pomocí metličky je pořádně rozšlehejte, dokud se obě ingredience nespojí v jednu směs.

Jednoduchý a rychlý oběd za hubičku

Do již vzniklé směsi přidejte dvě polévkové lžíce majonézy a opět promíchejte metličkou. Nyní je potřeba prosít mouku přes síto, jinak riskujete, že se v těstu budou objevovat zbytečné hrudky a to může celému pokrmu značně uškodit. Po jejím přisypání do směsi začněte vše opět trpělivě míchat, dokud vám nevznikne těstíčko.

Nyní si vezměte šunku a nakrájejte ji na kousky, to samé proveďte se sýrem (ten můžete libovolně třeba také nastrouhat). Přidejte do těstíčka a opět důkladně promíchejte. Nyní je jen na vás, jestli si těsto přejete ještě něčím doladit. Můžete do něj přidat různé bylinky jako je bazalka, nebo třeba jarní cibulku. Jakmile to ovšem uděláte, tak nezapomeňte na poslední a důležitou přísadou, jež jsou rajčata.

Rozkrojte je na dvě části, lžičkou vydlabejte dužinu a nakrájejte je na kostičky. Přidejte do těsta, dodejte jedlou sodu a finálně promíchejte. Na pánvi rozehřejte přiměřené množství rostlinného oleje a polijte ji těstem. Oheň na sporáku stáhněte a pomalu smažte dozlatova. Jakmile to budete mít, tak těsto otočte na druhou stranu a udělejte to samé. Dobro chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]