Bramborové placky jsou skvělou přílohou, i rychlou večeří

Jsou rychlé, jednoduché, levné a chutné. Toto všechno splňují bramborové placky, které přijdou vhod jako příloha i hlavní jídlo. Ukážeme vám, jak si je připravit. Až to vyzkoušíte tak si můžete být jisti tím, že jste se právě naučili jedno nové bramborové jídlo, které budete milovat. A na klasické bramboráky velmi rychle zapomenete.

Co budete potřebovat?

Jsou to bramborové placky, a tak jistě tušíte, co bude tou hlavní a také klíčovou surovinou. Budou to zcela pochopitelně brambory, které jsou doplněny dalšími pár věcmi, které máte zaručeně doma. Konkrétně se jedná o tyto suroviny:

  • 50 dkg brambor
  • 6 lžic mouky
  • 2 vejce
  • 1 lžička soli

Brambory nejprve uvařte

Pokud vám připadá, že budeme dělat bramboráky, tak vás celkem rychle vevedeme z omylu, jelikož receptem jsou skutečně bramborové placky. Základní surovinu si oloupejte, nakrájejte na menší kousky a potom je uvařte ve slané vodě. Když jsou měkké, tak klasicky slijte vodu a potom použijte šťouchadlo nebo vidličku. Postačí pár pohybů a budou mít tu pravou strukturu, kterou požadujete.

Nyní připravte těsto

Když jsou brambory studené, tedy když mají pokojovou teplotu, můžete pokračovat. Nyní stačí vytvořit těsto požadované konzistence. Jednoduše tak, že přidáte všechny ostatní ingredience. Pokud by těsto bylo příliš řídké nebo se dokonce lepilo, tak stačí přidat ještě trošku mouky a tím upravit jeho konzistenci.

Smažte na oleji

Hitové těsto se připravuje víceméně stejně, jako je tomu v případě bramboráků. Na pánvi si rozehřejte trochu oleje, lžící naberte požadované množství a dejte na pánvičku. Smažte dozlatova z jedné strany, potom otočte a smažte z druhé. Když je hotovo, odložte na papírovou utěrku, který z placek vytáhne přebytečnou vlhkost. A je hotovo.

 S čím servírovat?

Bramborové placky můžete klidně použít jako chutnou a zajímavou přílohu, místo klasických brambor. Stejně tak si je můžete dát i samotné. Ideální jsou třeba s dipem se zakysané smetany a česnekem. To je kombinace, která nadchne.