Domácí bramborový chléb: Kdo nezná tenhle recept tak neví, o jakou dobrotu přichází. Šumavu z obchodu už nekupuju

Bramborový chléb

Tento domácí chléb zvládne připravit úplně každý, protože je velmi jednoduchý na přípravu. Lepší recept jste snad ještě nedělali.

Slyšeli jste někdy o tom, že se dá připravit bramborový chléb? Je totiž dost možné, že ne, a právě z toho důvodu byste to nyní měli vyzkoušet, protože jednodušší recept snad ani neexistuje. A můžete se spolehnout na to, že ho budou jíst všichni z vaší rodiny. No, tak na nic nečekejte a vrhněte se do pečení. Opravdu na tom nic není.

Co budete potřebovat

  • 200 g vařených brambor
  • 200 ml vody z brambor
  • 8 g soli
  • 11 g cukru
  • 9 g droždí
  • 12 ml slunečnicového oleje
  • slunečnicová a dýňová semínka
  • 350 g mouky

Je to opravdu jednoduché

  • Brambory oloupejte a nakrájejte na velké kostky. Dochuťte solí podle vaší chuti. Dejte je vařit, dokud nebudou úplně hotové.

Brambory a semínka

  • Do hrnku si poté nalijte vodu z brambor a nechte vychladnout. Poté ji nalijte do velké mísy a přidejte cukr a droždí. Nechte asi 10 minut odpočívat.

Voda a směs na chléb

  • Z brambor slijte zbylou vodu a brambory rozmačkejte vidličkou. Po 10 minutách přidejte do směsi slunečnicový olej, sůl, brambory, mouku a semínka.

Těsto se semínky

  • Vypracujte si těsto. Mouku je lepší přidávat po částech. Těsto potom bude měkké a lehce lepivé. A pokud nechcete přidávat další mouku, potřete si ruce olejem.

Vykynuté těsto

  • Potom vám půjde jednoduše vytvořit koule z těsta. Těsto zakryjte fólií a nechte 30–40 minut na teplém místě. Těsto zdvojnásobí svůj objem. Po vykynutí těsto posypte moukou a opět vytvořte kouli. Přendejte na plech a lehce poprašte moukou.

Těsto a chléb

  • Udělejte několik zářezů ostrým nožem, protože jinak chléb během pečení zkrátka praskne. Poté ještě přikryjte utěrkou a nechte dalších 20 minut.

Chléb před a po upečení

  • Předehřejte troubu na 220 stupňů a pečte 25 minut, poté snižte teplotu na 180 stupňů a pečte dalších 10-15 minut. Chléb by měl znatelně nakynout a získat krásnou zlatohnědou barvu.

  •  Chléb poté nechte vychladnout pod utěrkou a můžete podávat. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*