Bramborový salát s masem: Objevil se první recept starý přes 90 let. Odkrývá tajemství československého šéfkuchaře

Saláty jsou velmi oblíbeným jídlem, protože jsou lehké, dokáží zasytit a především jsou velmi jednoduché na přípravu. Tento je také takový.

Každý člověk má tak nějak svůj způsob na přípravu bramborového salátu. A vlastně podle každého je ten jejich ten úplně nejlepší. Ale on vlastně ideální recept na přípravu bramborového salátu neexistuje a každý si do něj může přidat všechno, co chce. Vyzkoušejte si připravit bramborový salát podle tohoto receptu, je sice trošku originální, ale rozhodně si ho zamilujete.

Co budete potřebovat

  • Brambory – 4 kusy
  • Vejce – 4 kusy
  • Mrkev – 1 kus
  • Cibule – 1 malá cibule
  • Čerstvá okurka – 1 velká
  • Solené (nebo nakládané) okurky – podle chuti
  • Maso
  • Plechovka hrášku
  • Majonéza
  • dle chuti jablko

Je to opravdu jednoduché

Aby bylo maso na salát šťavnaté, je třeba ho ponořit do vroucí a neslané vody. Proto by to měla být první věc, kterou uděláte. Nakrájejte si uvařené brambory, okurky a cibuli do salátové mísy a promíchejte. A pak přidejte vše ostatní v libovolném pořadí. Poté, co jsou všechny ingredience včetně hrášku v salátové míse, je třeba ho okořenit. Pokud budete chtít salát osolit, rozhodně to udělejte před tím, než přidáte majonézu.

Sůl se totiž v tuku nedokáže rozpustit. Do majonézy přidejte lžíci rostlinného oleje a špetku cukru. To dává vyváženou chuť vlastně stejně jako kyselé jablko. Říká se, že v každém jídle by vždy měla být kyselá, sladká, slaná a hořká chuť. A to stejné platí i o tomto salátu. No a nakonec byste rozhodně neměli kořenit celý salát najednou a pak promíchat. Zkrátka a jednoduše ho dejte na talíř a ať každý koření, jak chce. Přejeme vám dobrou chuť!