Tyto smažené brambory s houbovou omáčkou můžete připravit, když nebudete mít moc času, ale budete chtít nějaký teplý oběd.
Brambory nechybí snad v žádné domácnosti, protože se z nich dá udělat jakákoliv příloha. A vlastně i z toho důvodu si zkuste udělat tento oběd, který je velmi rychlý a také moc dobrý. Dokonce k jeho přípravě nebudete potřebovat žádné maso, což se opravdu hodí. A houbovou omáčku, která se k nim dělá, tu si rozhodně zamilujete.
Co budete potřebovat
Brambory
- 5 brambor
- vejce
- sůl, pepř, majoránka, koření
- 2 lžíce mouky
- 100 g strouhanky
Omáčka
- 500 g žampionů
- 1 cibule
- 2 polévkové lžíce oleje
- máslo
- 200 g zakysané smetany
- 150 ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, bylinky
- 2 stroužky česneku
Můžete začít vařit
Brambory si uvařte v osolené vodě a udělejte z nich pyré. To si poté smíchejte s vejcem, kořením a aromatickými bylinkami, moukou a dobře promíchejte do hladka. Vytvarujte z této směsi řízky a obalte je ve strouhance, smažte na pánvi dozlatova. Poté si můžete začít připravovat omáčku.
Nejprve si orestujte cibuli do měkka. Na suché pánvi osmažte kousky hub, dokud se z nich nevypaří veškerá šťáva. Přidejte olej, máslo a cibuli a všechno několik minut smažte. Osolte, opepřete, přidejte koření a zalijte smetanou i zakysanou smetanou. Tuto omáčku vařte asi 5 minut. Přidejte česnek a bylinky, vařte pár minut. Bramborové placky podávejte tak, že je přelijte na talíři omáčkou. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář