Trdelníkové preclíky ve skořicovém cukru: Kouzlo je v této ingredienci (recept z trhu)

Preclíky jsou oblíbené pečivo nejen u dětí, ale i u dospělých. A je asi jedno, jestli jsou dělané naslano nebo na sladko. Tak i tak jsou totiž výborné.

Čas od času se stane, že člověk dostane chuť na něco nezdravého a smaženého. Ale nemusíte vždy chodit do obchodu. Na přípravu těchto preclíků totiž nebudete potřebovat ani vejce. A chutnat budou úplně stejně, jako ty z obchodu. Jsou stejně jemné a nadýchané. Udělat si je můžete na slaný i na sladký způsob. Toto je recept na sladký. Všem budou chutnat.

Co budete potřebovat

  • 160 ml teplé vody
  • 5 g sušeného droždí
  • 2 lžíce cukru
  • 8 g vanilkového cukru
  • strouhaná pomerančová kůra
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 300 g mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • lžička másla

Tak a můžete jít na to

Nejprve si nalijte horkou vodu do velké mísy. V ní rozpusťte suché droždí. Přidejte k tomu moučkový cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou pomerančovou kůru a dvě lžíce oleje. Pořádně promíchejte. Postupně přidávejte prosátou mouku a sůl. Nejprve promíchejte stěrkou nebo vařečkou a pak propracujte rukama. Jde to lépe. Těsto musí být měkké a především nelepivé. V případě potřeby přidejte ještě mouku.

Do těsta poté přidejte změklé máslo a rukama promíchávejte ještě dalších 5 minut. Z těsta vytvarujte velkou kouli a vložte ji do další hluboké mísy. Přikryjte potravinářskou fólií a nechte přibližně 60 minut kynout na teplém místě. Vykynuté těsto poté rozdělte na deset stejných kousků. Ty poté vytvarujte do kuliček.

Máte skoro hotovo

Každou kuličku rozválejte na dlouhého hada o tloušťce asi 10 mm. Poté jej ohněte a vytvarujte tak, jak je vyobrazeno na fotografii. Pokud jste šikovnější, můžete z toho vytvarovat normální preclíky. Tyto preclíky pak dejte na pečicí papír, přikryjte utěrkou a nechte dalších 20 minut odpočívat.

Na pánvi si rozehřejte velké množství oleje. Preclíky do ní přendejte a opatrně z nich sejměte pečicí papír, tím udržíte stálý tvar. Smažte na středním plamenu z obou stran dozlatova. Hotové preclíky přendejte na talíř, který si vyložte papírovými utěrkami, aby nasály přebytečný olej. Poté je obalte v moučkovém cukru. A můžete podávat, přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*