Tento jednoduchý recept na kuře s bramborami v troubě, ke všemu s minimem nádobí, musí zkusit každý. Už nebudete chtíti vařit nic jiného!
V dnešní době je trendy nemít čas. Doba, kterou by měl člověk strávit u jídla, byla omezena, aby se udělalo více práce. Přitom uvařit je neskutečně jednoduché, pokud člověk ví, co a jak. Tento recept zabere jen pár minut přípravy a následně se jen čeká, dokud se to neupeče. Babičky dělaly tyto recepty na pravidelné bázi. Neměly čas na hlídání masa a omáček u plotny, proto začaly všechno házet do kastrolů a pekáčů. Ty následně daly na sporák a měly dost času na vlastní práci, jelikož to nemusely nijak dál kontrolovat. Stejně je na tom i tento recept, zamilují si ho všichni.
Potřebné suroviny
- 200 gramů kuřecích prsou
- 650 gramů brambor
- 150 gramů sýra dle chuti
- 1 cibule
- 1 lžička soli
- 1 vejce
Hlavním tajemstvím tohoto receptu je v přípravě masa. Zní to pro mnoho lidí šíleně, ale nejdříve se kuřecí prsa dají zmrazit do mrazáku. To v praxi znamená, že je stačí dát do mrazáku ve tři hodiny odpoledne a v sedm již můžete večeřet. Existují ale lidé, kteří mají maso v mrazáku nepřetržitě. To je velký výhoda, převážně z důvodu, že se tam nezkazí tak rychle. Pokud prsa dáte zamrazit, můžete je využít kdykoli budete potřebovat, vždy tam na vás budou čekat.
Postup vaření
Zmražená kuřecí prsa si na hrubém struhadle nastrouháte. Díky tomu zmražení to půjde velmi jednoduše. Dále si připravte brambory. Ty buď oloupejte a následně nastrouhejte, nebo je jen pečlivě omyjte a nastrouhejte. Tady je volba čistě na vás. Cibuli nakrájejte na malé kostičky. Maso, brambory, cibuli a nastrouhaný sýr vložte do mísy. Přidejte sůl a rozklepnuté vejce.
Klenot české kuchyně: Kuřecí řízky trochu jinak. V křupavém jogurtovém těstíčku teprve poznáte jejich pravou chuť
Směs následně důkladně promíchejte. Pekáč, kastrol či jinou nádobu, dle vlastního výběru, vytřete trochou rostlinného oleje. Vytvořené těsto z masa a brambor do něj vložte. Důkladně uhlaďte, aby na povrchu nebyly žádné nerovnosti. Nádobu se směsí položte na sporák. Tam ji smažte z jedné strany zhruba 20 minut, následně ji obraťte a dalších 15 minut dodělávejte. Výhodou je, že ten sporák nemusíte vůbec nijak hlídat, stačí to jen přijít otočit.
Kuřecí řízky plněné vajíčkem, sýrem a bylinkami: Jednou ochutnáte a ohranou klasiku už smažit nebudete
Hotový pokrm vyklopte na talíř, nakrájejte a můžete podávat. Kdo by chtěl, může do syrové směsi přidat mnoho dalších ingrediencí. Například bylinky nebo zeleninu. Výborně chutná třeba paprika, brokolice, špenát i česnek, fantazii se meze nekladou. Po tomto jídle nezůstanou na stole žádné zbytky, všem bude chutnat a zajisté si i přidají. A to je to uvařené z běžných surovin, které samy o sobě zní nudně.
Napište komentář