Kuřecí řízky nerozmrazuji, ale strouhám na struhadle. Rychlá a chutná večeře pro celou rodinu s minimem nádobí

Strouhání kuřecího masa

Tento jednoduchý recept na kuře s bramborami v troubě, ke všemu s minimem nádobí, musí zkusit každý. Už nebudete chtíti vařit nic jiného!

V dnešní době je trendy nemít čas. Doba, kterou by měl člověk strávit u jídla, byla omezena, aby se udělalo více práce. Přitom uvařit je neskutečně jednoduché, pokud člověk ví, co a jak. Tento recept zabere jen pár minut přípravy a následně se jen čeká, dokud se to neupeče. Babičky dělaly tyto recepty na pravidelné bázi. Neměly čas na hlídání masa a omáček u plotny, proto začaly všechno házet do kastrolů a pekáčů. Ty následně daly na sporák a měly dost času na vlastní práci, jelikož to nemusely nijak dál kontrolovat. Stejně je na tom i tento recept, zamilují si ho všichni.

Potřebné suroviny

  • 200 gramů kuřecích prsou
  • 650 gramů brambor
  • 150 gramů sýra dle chuti
  • 1 cibule
  • 1 lžička soli
  • 1 vejce

Hlavním tajemstvím tohoto receptu je v přípravě masa. Zní to pro mnoho lidí šíleně, ale nejdříve se kuřecí prsa dají zmrazit do mrazáku. To v praxi znamená, že je stačí dát do mrazáku ve tři hodiny odpoledne a v sedm již můžete večeřet. Existují ale lidé, kteří mají maso v mrazáku nepřetržitě. To je velký výhoda, převážně z důvodu, že se tam nezkazí tak rychle. Pokud prsa dáte zamrazit, můžete je využít kdykoli budete potřebovat, vždy tam na vás budou čekat.

Směs s nastrouhaným bramborem a vejcem

Postup vaření

Zmražená kuřecí prsa si na hrubém struhadle nastrouháte. Díky tomu zmražení to půjde velmi jednoduše. Dále si připravte brambory. Ty buď oloupejte a následně nastrouhejte, nebo je jen pečlivě omyjte a nastrouhejte. Tady je volba čistě na vás. Cibuli nakrájejte na malé kostičky. Maso, brambory, cibuli a nastrouhaný sýr vložte do mísy. Přidejte sůl a rozklepnuté vejce.

kuřecí řízky jinak

Klenot české kuchyně: Kuřecí řízky trochu jinak. V křupavém jogurtovém těstíčku teprve poznáte jejich pravou chuť

Uhlazená směs v hrnci

Směs následně důkladně promíchejte. Pekáč, kastrol či jinou nádobu, dle vlastního výběru, vytřete trochou rostlinného oleje. Vytvořené těsto z masa a brambor do něj vložte. Důkladně uhlaďte, aby na povrchu nebyly žádné nerovnosti. Nádobu se směsí položte na sporák. Tam ji smažte z jedné strany zhruba 20 minut, následně ji obraťte a dalších 15 minut dodělávejte. Výhodou je, že ten sporák nemusíte vůbec nijak hlídat, stačí to jen přijít otočit.

Kuřecí řízky plněné vajíčkem, sýrem a bylinkami: Jednou ochutnáte a ohranou klasiku už smažit nebudete

Klínek maso-bramborového koláče

Hotový pokrm vyklopte na talíř, nakrájejte a můžete podávat. Kdo by chtěl, může do syrové směsi přidat mnoho dalších ingrediencí. Například bylinky nebo zeleninu. Výborně chutná třeba paprika, brokolice, špenát i česnek, fantazii se meze nekladou. Po tomto jídle nezůstanou na stole žádné zbytky, všem bude chutnat a zajisté si i přidají. A to je to uvařené z běžných surovin, které samy o sobě zní nudně.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*