Již dávno není zapotřebí v kuchyni trávit několik hodin, abychom si připravili lahodný chod na kterém si pochutnáme. Dokonce nepotřebujeme ani horu nádobí.
Pokrmy, které jsou připravené z brambor, jsou v českých kuchyních velmi oblíbené. Je to hlavně proto, že jsou jednoduché na přípravu, ale zároveň dokáží zasytit. Brambory s masem si dokážeme během chvíle připravit v jedné míse a na tomto pokrmu si pochutná celá rodina.
Ingredience potřebné na přípravu bramborového pokrmu:
- 6 kusů středně velkých brambor
- 500 gramů mletého masa
- 150 gramů tvrdého sýra
- 125 mililitrů mléka
- 10 kusů plátkového sýra
- 50 mililitrů vody
- 3 vejce
- 2 lžičky rajčatové pasty
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžička sladké papriky
- 2 lžičky oregana
- svazek zelené cibule
- 1 středně velká cibule
- sůl
- mletý pepř
Pro rychleji připravený pokrm je zapotřebí nejdříve uvařit brambory
Brambory si nejprve oloupeme, nakrájíme na plátky a uvaříme ve vodě. Díky tomu bude potom jejich zapékání rychlejší a zajistíme si, že ve výsledném pokrmu budou hotové. Mezitím, co se nám brambory vaří, si nakrájíme cibuli, kterou následně osmažíme na pánvi s trochou rostlinného oleje.
Připravíme si směs z mletého masa
Na pánev rozprostřeme mleté maso, které dochutíme sladkou paprikou a rajčatovou pastou. Takto připravenou směs podlijeme vodou a necháme chvíli dusit. Jakmile se nám většina vody vypaří, dochutíme vzniklou směs solí, oreganem a sušeným česnekem. Připravíme si k ruce nejen zapékací mísu, ale také vařené brambory.
Pekáč vrstvíme podobně, jako při tvorbě lasagní
Na dno zapékací mísy umístíme polovinu uvařených brambor. Ty přikryjeme plátky sýra, na kterou následně rozprostřeme směs z mletého masa. Na maso přijdou další plátky sýra a tuto vrstvu pokryjeme zbylými bramborami. Vše zasypeme opět sýrem, tentokrát ale strouhaným. Pekáč s připraveným jídlem zalijeme rozšlehaným vejcem s mlékem a umístíme do trouby na 180 stupňů. Pečeme zhruba 20 minut.
Napište komentář