Čerstvý okurkový salát si nemusíte užívat pouze v létě, jen stačí znát tento recept. K řízkům je luxusní

Není nic lepšího, než si k vydatnému obědu dát osvěžující okurkový salát plný vitamínů. To se ovšem v zimě dělá těžce, pokud neznáte tento recept. 

Mnoho lidí si jídla jako kuřecí řízek s bramborovou kaší neumějí představit bez zakončení v podobě okurkového salátu. A vůbec nejlepší je potom ten, který je připraven z domácích okurek, které vám vyrostli na vaší zahrádce. Jenomže okurky nerostou po celý rok a tak se mnohdy musíte smířit pouze s kupovanými z obchodu. Pokud se tedy nerozhodnete zrealizovat tento recept a užívat si salátu po dobu celého roku.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

  • Okurky – 2 000 g
  • Cibule – 3 kusy
  • Čerstvý kopr – 1 svazek
  • Česnek – 130 g
  • Cukr krystal – 125 g
  • Sůl – 50 g
  • Ocet 9% – 70 ml

Nejlepší okurky na salát jsou ty malé a mladé. Poté je důkladně omyjte pod studenou vodou a nakrájejte je na tenká kolečka. Cibuli oloupejte a nakrájejte ji na půlměsíce. Kopr omyjte a nasekejte nadrobno, česnek oloupejte a taktéž nasekejte nadrobno. Nachystejte si větší mísu a dejte do ní postupně nakrájené okurky, cibuli, kopr a česnek.

Po promíchání do mísy přidejte i sůl, cukr krystal a ocet. Znovu směs promíchejte a nechejte ji na den odležet v lednici. Poté si nachystejte důkladně umyté sklenice na zavařování. Rozdělte do nich salát a dolijte ho nálevem, který přes noc vznikl. Důkladně sklenice uzavřete víčkem a máte hotovo, salát skladujte na chladném a temném místě.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*