Není nic lepšího, než si k vydatnému obědu dát osvěžující okurkový salát plný vitamínů. To se ovšem v zimě dělá těžce, pokud neznáte tento recept.
Mnoho lidí si jídla jako kuřecí řízek s bramborovou kaší neumějí představit bez zakončení v podobě okurkového salátu. A vůbec nejlepší je potom ten, který je připraven z domácích okurek, které vám vyrostli na vaší zahrádce. Jenomže okurky nerostou po celý rok a tak se mnohdy musíte smířit pouze s kupovanými z obchodu. Pokud se tedy nerozhodnete zrealizovat tento recept a užívat si salátu po dobu celého roku.
Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:
- Okurky – 2 000 g
- Cibule – 3 kusy
- Čerstvý kopr – 1 svazek
- Česnek – 130 g
- Cukr krystal – 125 g
- Sůl – 50 g
- Ocet 9% – 70 ml
Nejlepší okurky na salát jsou ty malé a mladé. Poté je důkladně omyjte pod studenou vodou a nakrájejte je na tenká kolečka. Cibuli oloupejte a nakrájejte ji na půlměsíce. Kopr omyjte a nasekejte nadrobno, česnek oloupejte a taktéž nasekejte nadrobno. Nachystejte si větší mísu a dejte do ní postupně nakrájené okurky, cibuli, kopr a česnek.
Po promíchání do mísy přidejte i sůl, cukr krystal a ocet. Znovu směs promíchejte a nechejte ji na den odležet v lednici. Poté si nachystejte důkladně umyté sklenice na zavařování. Rozdělte do nich salát a dolijte ho nálevem, který přes noc vznikl. Důkladně sklenice uzavřete víčkem a máte hotovo, salát skladujte na chladném a temném místě.
Napište komentář