Tak dobré čevapčiči jste ještě nejedli. Kouzlem je tato ingredience navíc, v životě by mě nenapadlo ji tam přidat

Tento pokrm z mletého masa se skvěle hodí jak na oběd, tak například na večeři. Zachutná vám na první ochutnání, tak ho zkuste.

Tento recept se bude líbit především těm, kteří milují mleté maso. Pokud patříte mezi fanoušky kebabu , pak vás pravděpodobně bude zajímat, jak připravit čevapčiči. To se tradičně připravovalo z jehněčího masa, ale lepší bude, když vezmete směs kuřecího a hovězího. Můžete ho připravovat jak na pánvi, tak v troubě. Tak co, vyzkoušíte ho?

Co budete potřebovat

  • 700 g mletého hovězího masa
  • 300 g mletých kuřecích prsou
  • 300-400 ml mléka
  • 2-3 stroužky česneku
  • 1 polévkovou lžíci škrobu
  • lžička prášku do pečiva
  • sůl, koriandr a pepř podle chuti
  • slunečnicový olej

Pusťte se do vaření

Mleté maso si dejte do hluboké mísy a podle chuti ho osolte a opepřete. Přidejte také koriandr a prolisovaný česnek. Důkladně promíchejte. Poté začněte po částech přidávat mléko, ideálně polévkovou lžící. Poté do mletého masa přidejte škrob a znova promíchejte. V důsledku toho by se maso nemělo lepit na ruce. Dejte do ledničky, kde nechte přibližně 8 hodin. Takže vlastně ideálně přes noc.

Poté začněte tvořit malé bochánky. Můžete buď ručně a nebo za pomocí sáčku. Do rozehřáté pánve nalijte slunečnicový olej. Poté na ni rozložte vaše bochánky. Je třeba je smažit při vysoké teplotě. Po přibližně minutě je otočte na druhou stranu. To, že je třeba maso otočit, poznáte podle toho, že má krásně opečenou barvu.

A máte hotovo

Poté vaše čevapčiči vložte do pánve s hovězím vývarem. Vařte přibližně čtvrt hodiny na středním plamenu a pánev mějte zakrytou pokličkou. Takto připravované mleté maso je velmi šťavnaté a také moc dobré. Podávejte je se salátem a nebo i s bramborem. Úplně nejlepší ale bude, když je na talíři potřete hořčicí. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*