Tyto lahodné drůbeží žaludky připravím za 37 Kč. Podle receptu mé maminky je dělám doslova každý týden

Dušené drůbeží žaludky hotové v talíři s pomeranči

Je před výplatou, váš účet vypadá jako po úklidu, ale potřebujete připravit pro rodinu oběd? Výživné a cenově dostupné jídlo občas hledá každý z nás. 

Vnitřnosti patří v poslední době mezi trochu opomíjené suroviny. Je to ale neprávem. Jsou totiž bohaté na proteiny, vitamíny skupiny B, železo a zinek. Tyto látky podporují metabolismus, tvorbu energie a zdraví krve. Vnitřnosti navíc obsahují kolagen, který prospívá zdraví kloubů a pokožky. Co myslíte, není lepší si právě kolagen doplnit přírodní a finančně dostupnou cestou a nemuset tak kupovat drahé kosmetické produkty?

Dušené drůbeží žaludky

Dušené žaludky jsou lahodné a výživné jídlo, které se může stát vítaným obědem nebo večeří. Žaludek obsahuje velké množství bílkovin, vitamínů a minerálů, díky čemuž je cenným zdrojem živin. Na přípravu tohoto jídla existuje dlouhá řada receptů. Mohou být dušené se zeleninou, houbami, obilovinami a dalšími přísadami. V závislosti na receptu může být chuť pokrmu odlišná, v každém případě ale budou žaludky chutnat.

Ingredience:

  • Drůbeží žaludky – 1 kg;
  • Voda – 2 litry;
  • Cibule – 2 ks;
  • Česnek – 3 stroužky;
  • Soda – 1 lžička;
  • Rajčatová pasta – 1 polévková lžíce;
  • Koření Khmeli Suneli (dá se nahradit směsí koriandru, bazalky, majoránky a hořčičného semínka) – 1 lžička;
  • Paprika – 1 lžička;
  • Bobkový list – 1 ks;
  • Celý pepř – 10 kuliček;
  • Pomeranč – 3 plátky;
  • Sůl – 1 lžička.
Telecí guláš s knedlíky na talíři

Rychlý recept na lahodný guláš od mého dědečka z venkova: Díky tajné přísadě chutná 100x lépe

Dušené drůbeží žaludky porce na talíři s kaší

Příprava dušených žaludků:

  • Žaludky rozdělte na poloviny a vařte ve vroucí vodě 5 minut.
  • Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, orestujte na pánvi na rostlinném oleji a sodě.
  • Nezapomeňte odstranit pěnu z vývaru ze žaludků.
  • K zezlátlé cibuli přidejte rajčatový protlak a promíchejte.
  • V této fázi do vzniklé směsi přidejte koření a znovu promíchejte.
  • Zalijte několika naběračkami vývaru.
  • Do vývaru vložte žaludky a cibulovou omáčku a vše promíchejte.
  • Přidejte bobkový list, osolte a znovu promíchejte.
  • Přikryjte pokličkou a duste 5 minut na mírném ohni.
  • Přidejte tři plátky pomeranče a nechte dalších 15 minut provařit.
  • Dušené žaludky můžete podávat samostatně nebo jako základ například s bramborovou kaší, těstovinami nebo rýží.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*