Tyto slaninové rolky jsou v naší rodině vyhlášené už roky. Manžel je po mně vyžaduje pořád

slanina nakrájená na plátky

Lidé se někdy dostanou do situace, kdy hledají nejlevnější varianty různých jídel. Díky tomuto jedinečnému receptu si jednu z nich můžete vyzkoušet udělat doma.

Slanina má na světě spoustu svých milovníků, ale i odpůrců. Někdo jí například zbožňuje syrovou a další člověk jí nejradši konzumuje buď pečenou, nebo smaženou na pánvi. Dá se také dát jako přísada do spousty různých jídel. S pomocí tohoto receptu si však můžete zkusit naprosto jednoduchý a rychlý recept na plněný pita chléb.

Co budete potřebovat

  • 280 g slaniny
  • 2 vejce
  • strouhanku
  • 120 g taveného sýru
  • sůl dle chuti
  • 2 ks pita chlebu

Připravte si chléb

Plátky pita chlebu si rozkrájejte přibližně na polovinu a jednotlivé kusy poté dejte na sebe. Následně je podélně nakrájejte tak, aby vám vzniklo 12 stejně velikých kusů. Jakmile se vám to povede, tak je máte připravené na naplnění, které je alfou a omegou celého tohoto jednoduchého receptu.

Chléb

Plátky chlebu naplňte

Každý jednotlivý plátek chleba namažte vrstvou taveného sýru po celé ploše. Na sýr následně naskládejte kousky slaniny a poté celý plátek srolujte do rolky. V misce si rozklepněte a rozšlehejte vejce. Do další samostatné misky vedle si dejte strouhanku. Každou rolku nejdříve důkladně obalte vejcem a následně strouhankou.

bramborový salát

Vašemu stolu na Štědrý den chyběl přesně tento lahodný bramborový salát s tajnou přísadou

Rolky

Lahodné rolky dokončete

Troubu si předehřejte na 200 °C. Plech vystelte pečícím papírem a vyskládejte na něj jednotlivé rolky. Jakmile bude trouba předehřátá, tak do ní dejte plech s rolkami. Za 10 až 15 minut je vyjměte a máte hotovo. Lahodné rolky můžete buď rovnou konzumovat, dokud jsou ještě teplé nebo si je můžete nechat i na později, kdy je sníte studené.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*