Mladší sestra mi ukázala geniálně rychlou svačinku, kterou si zamiluje každý. Dělám ji vždy, když nemám čas

Sendviče s mletým masem

Původně se jednalo o chleba s máslem, dnes jsou sendviče světoznámým a uznávaným pokrmem. Často je jako svoje rychlé a chutné občerstvení volí pracující lidé.

Jejich příprava není nijak složitá ani časové náročná. Přesto dokáží překvapit svou chutí. Jedná se o sendviče, rychlou a chutnou svačinu pro každou příležitost. Jejich obložení může být různé, dokonce i bez masa. My si pro naše čtenáře ale přichystali klasičtější verzi této svačiny na jejíž přípravu budeme potřebovat nejen mleté maso, ale také rajčatovou omáčku a nakládané okurky.

Ingredience potřebné na přípravu sendvičů:

  • 500 gram§ mletého hovězího masa
  • 150 gramů tvrdého sýra
  • bagety
  • 1 středně velká cibule
  • 3 nakládané okurky
  • 3 polévkové lžíce rajčatové omáčky
  • kávová lžička sladké papriky
  • půl kávové lžičky adjiky
  • půl polévkové lžíce sójové omáčky
  • dijonská hořčice na chuť
  • stroužek česneku
  • sůl

Sendviče s mletým masem

Plnění bagety vhodné na výlet nebo do práce

Jako první si osmažíme cibulku, na to je potřeba ji oloupat a nakrájet na malé kostičky. Umístíme ji na pánvičku na malé množství oleje a počkáme, než chytne zlatohnědou barvu. Mezitím si najemno nakrájíme kyselou okurku, které si odložíme stranou. Na osmaženou cibulku umístíme mleté maso a postupně jej, za neustálého míchání, restujeme.

Sendviče s mletým masem

Základem bagety je chutně dochucená masová směs

Jakmile nám mleté maso změní barvu, uděláme doprostřed vzniklé směsi důlek. Do tohoto důlku dáme rajčatovou pastu, kterou promícháme společně s mletým masem v jednotnou směs. Tu osolíme a ochutíme také sladkou paprikou a adjikou. Směs následně dosolíme, ochutíme sójovou omáčkou a nezapomeneme přidat také najemno nasekaný česnek.

pečené toasty

Nejrychlejší líná svačina s tajnou ingrediencí: Snazší recept na vyšperkované tousty už nenajdete

Sendviče s mletým masem

Opečené bagety plníme až po okraj

Mleté maso necháme dusit, aby byla směs šťavnatá, přidáme do ní ještě 4 lžíce vody. Na mírném plameni necháme po dobu 7 minut a vrhneme se na přípravu baget. Ty si podélně rozkrojíme a vnitřní strany opečeme na vrstvě rozehřátého másla. Pokud nemáme k dispozici bagety, postačí nám krajíce chleba. Jakmile jsou dokřupava opečené, namažeme každý plátek pečiva vrstvou dijonské hořčice.

Sendviče s mletým masem

Hotové sendviče jsou chutné, křupavé a zasytí

Nyní si vezmeme do ruky jeden plátek pečiva namazaný hořčicí, na ten umístíme vrstvu směsi z mletého masa, vrstvu nakládaných okurek a vše zasypeme tvrdým sýrem, který si nastrouháme na hrubém struhadle. Takto naplněnou bagetu přiklopíme druhým kouskem pečiva, opět posypeme sýrem a vložíme do trouby na 150 stupňů. Necháme zapékat, dokud se sýr nerozpustí, následně můžeme podávat.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*