Původně se jednalo o chleba s máslem, dnes jsou sendviče světoznámým a uznávaným pokrmem. Často je jako svoje rychlé a chutné občerstvení volí pracující lidé.
Jejich příprava není nijak složitá ani časové náročná. Přesto dokáží překvapit svou chutí. Jedná se o sendviče, rychlou a chutnou svačinu pro každou příležitost. Jejich obložení může být různé, dokonce i bez masa. My si pro naše čtenáře ale přichystali klasičtější verzi této svačiny na jejíž přípravu budeme potřebovat nejen mleté maso, ale také rajčatovou omáčku a nakládané okurky.
Ingredience potřebné na přípravu sendvičů:
- 500 gram§ mletého hovězího masa
- 150 gramů tvrdého sýra
- bagety
- 1 středně velká cibule
- 3 nakládané okurky
- 3 polévkové lžíce rajčatové omáčky
- kávová lžička sladké papriky
- půl kávové lžičky adjiky
- půl polévkové lžíce sójové omáčky
- dijonská hořčice na chuť
- stroužek česneku
- sůl
Plnění bagety vhodné na výlet nebo do práce
Jako první si osmažíme cibulku, na to je potřeba ji oloupat a nakrájet na malé kostičky. Umístíme ji na pánvičku na malé množství oleje a počkáme, než chytne zlatohnědou barvu. Mezitím si najemno nakrájíme kyselou okurku, které si odložíme stranou. Na osmaženou cibulku umístíme mleté maso a postupně jej, za neustálého míchání, restujeme.
Základem bagety je chutně dochucená masová směs
Jakmile nám mleté maso změní barvu, uděláme doprostřed vzniklé směsi důlek. Do tohoto důlku dáme rajčatovou pastu, kterou promícháme společně s mletým masem v jednotnou směs. Tu osolíme a ochutíme také sladkou paprikou a adjikou. Směs následně dosolíme, ochutíme sójovou omáčkou a nezapomeneme přidat také najemno nasekaný česnek.
Nejrychlejší líná svačina s tajnou ingrediencí: Snazší recept na vyšperkované tousty už nenajdete
Opečené bagety plníme až po okraj
Mleté maso necháme dusit, aby byla směs šťavnatá, přidáme do ní ještě 4 lžíce vody. Na mírném plameni necháme po dobu 7 minut a vrhneme se na přípravu baget. Ty si podélně rozkrojíme a vnitřní strany opečeme na vrstvě rozehřátého másla. Pokud nemáme k dispozici bagety, postačí nám krajíce chleba. Jakmile jsou dokřupava opečené, namažeme každý plátek pečiva vrstvou dijonské hořčice.
Hotové sendviče jsou chutné, křupavé a zasytí
Nyní si vezmeme do ruky jeden plátek pečiva namazaný hořčicí, na ten umístíme vrstvu směsi z mletého masa, vrstvu nakládaných okurek a vše zasypeme tvrdým sýrem, který si nastrouháme na hrubém struhadle. Takto naplněnou bagetu přiklopíme druhým kouskem pečiva, opět posypeme sýrem a vložíme do trouby na 150 stupňů. Necháme zapékat, dokud se sýr nerozpustí, následně můžeme podávat.
Napište komentář