Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a připravte si skvělou pochoutku za pouhých pár minut. Stačit vám bude chleba, mleté maso, vejce a pár základních surovin, které najdete i doma.
Ohlížíte se po rychlém a jednoduchém receptu na oběd pro celou rodinu? Právě jste na něj narazili. Tuto pochoutku totiž budete mít připravenou za pár minut a zbytek práce za vás zvládne trouba. Navíc je tento recept tak jednoduchý, že jej zvládne i naprostý začátečník v kuchyni. Nemusíte se však bát, jedná se o skutečnou pochoutku, která ze stolu zmizí podstatně rychleji, než byste mohli čekat.
Ingredience potřebné na přípravu:
- mleté maso podle vlastního výběru – 350 g
- krájený chléb nebo sendvič – 8 plátků
- mléko – 250 ml
- středně velká bílá cibule – 1 ks
- středně velké vejce – 4 ks
- sýr mozzarella – 150 g
- sůl – podle chuti
- mletý černý pepř – podle chuti
- koření na mleté maso – podle chuti
- máslo – 10 g
Postup přípravy:
Celý postup je skutečně velmi jednoduchý a skládá se z několika základních kroků. Nejdříve ze všeho si připravte formu, ve které chcete celý pokrm péct. Tu vymastěte máslem a na její dno uložte jednotlivé plátky chleba nebo sendviče, které předtím na několik vteřin namočíte do mléka. Tím hezky nasáknou a budou měkké.
Poté si v misce bokem smíchejte mleté maso s cibulí nakrájenou na drobné kostičky a dochuťte kořením. Přidat můžete také čerstvé bylinky. Dokonale se hodí například pažitka nebo tymián či majoránka. Celou směs poté pořádně promíchejte a v případě potřeby doplňte koření. Když bude dostatečně ochucená, naneste ji rovnoměrně na připravené chleby, které jsou již uložené ve formě.
V další misce si poté rozšlehejte vejce společně se solí a pepřem a přidejte zhruba 150 ml mléka. Celou směs poctivě promíchejte a poté ji nalijte do formy s chleby a masem. Tu poté pouze vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů, kde podle potřeby pečete asi 35-40 minut.
Mezitím si nastrouhejte mozzarellu a po uplynutí doby pečení formu vyjměte z trouby a celý pokrm posypte nastrouhaným sýrem. Pečte zhruba dalších 5 minut tak, aby se sýr krásně roztekl a mírně zapekl. Nakonec formu vytáhněte, naporcujte a můžete podávat. Na dozdobení opět použijte čerstvé bylinky. Dobrou chuť!
Náš tip: Pokud máte rádi ostřejší jídla, můžete do masa přidat špetku chilli. Ať už se jedná o omáčku nebo sušené a drcené papričky, celému pokrmu to přidá pořádný říz.