Dušené maso s cibulí: Tak dobrý „guláš“ jste už opravdu hodně dlouho nejedli! Stačí dát všechny ingredience do kotlíku

Guláš je jídlo, které vlastně zvládne připravit skoro každý, protože na tom nic není. Problém většinou nastává při dochucování.

Guláš je pro mnoho lidí tím nejoblíbenějším jídlem vůbec. A jeho příprava vlastně není ani tak moc náročná, jen to déle trvá. Velkým problémem ale často bývá dochucení a především, každý si guláš dělá tak nějak podle svého. S tímto receptem se vám ale určitě podaří a bude naprosto skvělý, jen trošku jiný. Vyzkoušejte ho.

Co budete potřebovat

Na přípravu tohoto pokrmu toho opravdu nebudete potřebovat moc. Stačí pár ingrediencí a pokrm, který si můžete udělat i někde na chatě, je na světě. Potřebovat tedy budete:

  • 1 kg masa
  • 0,5 lžičky papriky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 kg cibule
  • dle chuti pepř a sůl

Je to velmi jednoduché

Nejprve si oloupejte a nakrájejte všechny cibule. Je to ta nejhorší část celého vaření, takže to aspoň budete mít rychle za sebou. Maso si také nakrájejte na střední kostky. V hrnci si rozehřejte olej a dejte do něj cibuli. Smažte úplně do zlatova, barva cibule totiž dělá barvu celé omáčky. Přidejte sůl, mletý černý pepř a mletou papriku.

Nyní dejte maso na cibuli a promíchejte. Smažte asi 5 minut bez pokličky. Poté oheň snižte na minimum a hrnec přikryjte pokličkou. Nechte přibližně hodinu a půl dusit. Myslete na to, že do hrnce není třeba nalévat vůbec řádnou vodu. Maso totiž pustí hodně šťávy, takže se bude vařit v ní. Rozhodně tento pokrm vyzkoušejte, je to velmi dobré.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]