Chutný a jednoduše připravený koláč se zelím a mrkví jako skvělá alternativa večeře

Ne vždy se člověku chce něco složitě vařit a ne vždy máte chuť na sladké pokrmy. Ideálním řešením je upéct si koláč, který ovšem bude slaný a zaplní vás. 

Nevíte, co byste si dali k večeři, ale jste si jisti tím, že by to mělo být něco slaného a rychle udělaného? Existuje nespočet variant, jak tuto situaci vyřešit a jednu z nich máte přímo před nosem. Slaný koláč s mrkví a zelím je jednoduchý na udělání, navíc vás dost zasytí a za jeho ingredience ani nedáte moc peněz.

Ingredience a postup přípravy koláče

Budete potřebovat:

  • Dvě středně velké mrkve
  • Dvě vejce
  • Půl hlávky zelí (Pokud máte malé, tak jednu celou)
  • Půl kila mletého masa dle vašeho výběru
  • Jednu polévkovou lžíci rostlinného oleje
  • Sto gramů strouhanky
  • Sůl, pepř a koření dle vašeho výběru, moc to ale nepřehánějte, není to zapotřebí)
  • Struhadlo
  • Dvě mísy
  • Plech
  • Pečící papír
  • Nůž
Fotografie: Pixabay

Začněte přípravou mrkve, kterou byste měli řádně umýt (zvláště v dnešní době, nevíte totiž, kdo na ni v obchodě sahal) a následně nastrouhat nadrobno.

To samé proveďte se zelím, které následně přidejte k mrkvi a promíchejte. Vajíčka rozklepněte do směsi, osolte, opepřete a opět řádně promíchejte. Nachystejte si druhou mísu, ve které zpracujete maso.

Vlastně jen vše dáte dohromady a upečete

Maso do ní vložte a zasypejte strouhankou, poté zpracujte rukama do jednolité hmoty. Možná vám to chvilku zabere, ale nepřestávejte, dokud se tyto dvě složky dokonale nespojí. Až to bude, tak si směs z druhé mísy přemístěte do mísy a masem a opět rukama zpracovávejte dohromady. Plech si vyložte pečícím papírem a vzniklé těsto rovnoměrně rozetřete do stejné výšky.

Troubu si předehřejte na 180 stupňů a plech do ní vložte, pečte po dobu cca třiceti minut. Pokud máte chuť tento recept posunout ještě na vyšší úroveň a máte k dispozici tvrdý sýr, nebojte se jej použít. Na struhadle ho nakrájejte a koláč s ním na závěr posypejte. Zapečte na posledních pět až deset minut a koláč máte oficiálně hotový. Nakrájejte ho na kostičky a můžete podávat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]