Opravdu vynikající zelná večeře. Budete se divit, že jste to ještě neudělali

Ze zelí můžete uvařit veliké množství chutných a sytých pokrmů. Je jen na vás, co za dobrotu si z něj uvaříte. Zkuste třeba vynikající placičky podobné bramborákům.

Je jedno, jestli si zelí vypěstujete doma a nebo ho koupíte v obchodě, dá se z něho vytvořit tolik různých jídel, že si můžete vybírat, jaké z nich si uvaříte. Ať už si uděláte typicky české maso s knedlíkem a se zelím, nebo vynikající segedínský guláš, vždy to bude správná volba. Nebo můžete vyzkoušet něco úplně jiného, a jeden takový recept si můžete vyzkoušet rovnou.

Co budete potřebovat

  • 750 g zelí
  • 2 cibule a vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžičku soli
  • 0,5 lžičky pepře
  • 1 lžičku tymiánu a červené papriky
  • dle potřeby olej
  • dle potřeby mouku
Fotografie: Unsplash

Také je potřeba připravit jogurtovou omáčku. Na tu budete potřebovat:

  • půlku jogurtu
  • stroužek česneku, citronovou šťávu
  • špetku soli a petrželky

A můžete se vrhnout do vaření

Nejprve si nasekejte zelí a zalejte ho vodou. Přiveďte k varu a vařte asi 10 minut. Poté slijte vodu a nechte zelí úplně vychladnout. Cibuli si očistěte a nakrájejte nadrobno. Na pánvi si rozpalte olej a cibuli na ní osmahněte dozlatova. Přidejte česnek, a ten smažte, dokud nebude mít hnědou barvu.

Za chvíli máte hotovo

Zelí raději ještě vymačkejte, abyste z něj dostali veškerou vodu. Promíchejte ho s cibulí, vejci, solí a pepřem. Přidejte bylinky a koření a mouku. Z těsta, které vám vzniklo, si vytvarujte stejně velké placičky. Ty poté smažte na rostlinném oleji z obou stran dozlatova. Omáčku uděláte tak, že smícháte všechny suroviny dohromady.

Je to velice jednoduchá a sytá večeře, která potěší i ty nejnáročnější strávníky. Vyzkoušejte to a nebudete litovat. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]