Hledáte tip na lehký a rychlý oběd vhodný pro parné dny? Sáhněte po salátu s kukuřicí! Hotový doslova během pěti minut, zdravý, lehký. A díky výživnosti surovin také zasytí.
Kukuřice je zdravou a chutnou superpotravinou. Je považována za optimální přísadu do mnoha pokrmů. Dá se samozřejmě konzumovat i samostatně. Také si pamatujete, jak jste si v dětství občas uloupili malé, sladké, šťavnaté klásky přímo na poli? Nejspíš jste tehdy netušili, jak cennou potravinu jste chroupali. Ve skutečnosti je totiž kukuřice velmi zdravá zelenina, prospívá imunitnímu systému, pomáhá kontrolovat váhu a udržovat zdravou pokožku.
Jednoduchý letní salát s kukuřicí
Tato zlatavě žlutá plodina má bohatou historii pěstování, sahající až 9 000 let zpět do oblasti dnešního Mexika. Kolem roku 1500 byla kukuřice dovezena do Evropy díky koloniálním expedicím a rychle se rozšířila po celém světě. Dnes je jednou z nejdůležitějších zemědělských plodin, používaná nejen jako potravina, ale také pro krmivo, biopaliva a průmyslové produkty. A vy si z ní můžete připravit tento snadný a výživný salát na letní dny.
Ingredience:
- čerstvé okurky – 4 ks;
- konzervované sardinky;
- konzervovaný tuňák – 200 g;
- konzervovaná kukuřice – 200 g;
- vejce – 4 ks;
- majonéza;
- jarní cibulka – svazek;
- sůl – 1/3 lžičky.
Lahodná jablečná majonéza podle receptu mé tety: Chutná 100x lépe než jakékoliv běžné recepty
Příprava zeleninového salátu:
- Okurky nakrájejte na malé kousky.
- Vejce uvařte natvrdo (doba varu – 10 minut), oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- Okurky a vejce smíchejte v salátové míse.
- Do salátu přidejte konzervovanou kukuřici .
- Z rybích konzerv slijte přebytečnou tekutinu a ryby přidejte do salátu. Pokud jsou kousky velké, můžete je předem rozmačkat vidličkou.
- Nakrájejte jarní cibulku.
- Přidejte do salátu a přidejte sůl.
- Pokrm dochuťte majonézou a důkladně promíchejte.
- V případě potřeby můžete v receptu nahradit majonézu zakysanou smetanou.
- Za pouhých 5 minut získáte lahodný salát.
Napište komentář