Čištění trouby bez chemie. Stačí použít horký vzduch a ocet

Hledáte ten správný postup, jak vyčistit troubu? Ukážeme vám jeden, který je zaručeně tím nejjednodušším, jaký jenom existuje. Jak proto, že budete potřebovat jenom teplo a jednu věc co máte doma, tak proto, že troubu vyčistíte zcela bez drahé chemie.

Postačí jenom jedna ingredience

Jak vyčistit troubu tím nejjednodušším způsobem? Pokud máte tu pravou ingredienci, tak je to hračka. Tím, co budete potřebovat, je ocet. Nikoliv klasický kvasný lihový, ale, takzvaný bílý ocet. Ten bez problémů seženete v našich obchodech, nebo ho určitě můžete mít doma. A potřebovat ho nebude nijak moc, jelikož postačí pouze jeden jediný šálek.

Nechte troubu dělat svou práci

Vezměte zapékací skleněnou mísu a do ní šálek octu nalijte. Potom dejte mísu přímo do vaší trouby, tu zavřete a zapněte ji. Správná teplota je 180 stupňů. Takto nechte dělat troubu svou práci po dobu asi 45 minut. Ocet se postupně začne ohřívat a začne se také odpařovat. Jeho síla tak začne působit přesně tam, kde také působit má. A to přímo ve vaší troubě.

Troubu vypněte a počkejte

Po uplynulém čase troubu vypněte, ale neotvírejte ji. Nechte ji chladnout, což by mělo zajistit i to, že ocet bude kondenzovat na vnitřních stěnách a tím výrazně pomůže odstranit jakékoliv nečistoty, které zde jsou. Až když trouba dostatečně vystydne ji můžete otevřít. Dejte si pozor, abyste ji neotevřeli moc brzo. Výpary z octa z trouby zbytečně utečou a také může hrozit i to, že se popálíte.

Otřete papírovými ručníky nebo hadříkem

Na závěr už stačí jenom jediná věc, kterou je odstranění nečistot. K tomu postačí jak běžný hadřík, tak klidně i papírové utěrky. Jakékoliv nečistoty, mastnota i spáleniny půjdou díky síle octu dolů úplně sami. A trouba bude dokonale čistá. A vy také velmi dobře víte, jak vyčistit troubu i příště. Zvláště, pokud to má být co nejjednodušší.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]