Chcete dokonale čistou troubu? S tímto trikem toho dosáhnete snadno

Děsí vás znečištěná trouba pokaždé, když máte připravovat pokrm pro sebe či pro návštěvu? Spálené kousky potravin, tuk po stěnách trouby často považujeme za nevyhnutelnou součást pečení. Dokonale čistou troubu mají především ti, kdo v ní nepečou. Díky našemu triku však zvládnete mít čistou troubu kdykoliv.

Zvyk mytí trouby hned po jejím použití je výhodou, kterou však nechápou všichni a výsledkem jsou špinavá dvířka od tuku a jiných nečistot. Pokud i vy toužíte po čisté troubě, můžete pro její čištění použít jeden jednoduchý, ale zaručený trik.

Zvláštností tohoto našeho tipu je, že pomáhá odstranit přilepený tuk z dvířek trouby velice jednoduše. Nemusíte dvířka zbytečně dlouho otírat a omývat, dokud nezmizí skvrny ze skla. Je to snadné a rychlé.

Jak odstranit nečistoty z dvířek trouby

Než začnete pracovat, položte pod dveře trouby nepotřebný ručník nebo hadr, aby nedošlo k znečištění podlahy. Zaizolujte otvory a vytlačte horký vzduch. Ve spreji promíchejte ocet s vodou (1: 9) a navlhčete vnitřní povrch dvířek. Naneste tlustou vrstvu jedlé sody.

 

Nastříkejte ocet na horní vrstvu sody, dokud se nezíská hustá pasta. Nechte 10–15 minut působit. Houbičkou nebo hadříkem pečlivě otřete všechna znečištěná místa. Sodové zbytky neumývejte vodou, jinak se nemůžete vyhnout bělavým skvrnám.

Přípravek odstraňte štětcem nebo vysavačem a poté otřete povrch suchou utěrkou z mikrovlákna. Trouba bude opět jako nová a všimněte si, že i bez použití armády chemických prostředků, které v obchodech najdete. Jedlá soda v kombinaci s octem jsou skutečně silným čističem. Toto věděly už naše babičky.

A jak se staráte vy o svou oblíbenou troubu? Bylo by skvělé, kdybyste sdíleli zajímavé tipy v komentářích!