Špinavý sporák bude minulostí díky použití jedné běžně dostupné věci z domácnosti

Proč kupovat chemii, když to není nutné. Společně si ukážeme, jak se dá jednoduše vyrobit čistič bez chemikálií. Z věcí, co máte běžně doma. Nejlépe se bude hodit na čištění vašeho sporáku, ale zároveň je třeba dodat, že má i další, univerzální použití.

Na odolné skvrny

Už to, že je tento čistič bez chemikálií určený na sporák, ukazuje na jeho sílu. Právě na sporáku jsou totiž nečistoty nejhorší. Není zde nouze o mastné skvrny, nebo třeba připečená jídla. Toto všechno je třeba odstranit nejenom efektivně, ale také šetrně, abyste si sporák neponičili. A jak na to? Podívejte se.

Stačí pár věcí

Aby se vám podařilo vytvořit čistič bez chemikálií, budete potřebovat jenom jednu jedinou věc. A tou věcí je čistý alkohol. Ten sám o sobě není jenom dezinfekcí, ale je také čističem.

Pokud mu budete chtít dodat vůni, použijte třeba esenciální oleje. Následně už vám stačí jenom kousek hadříku a třeba zubní kartáček, nebo i kartáč s plastovými štětinami.

Pusťte se do práce

Základem všeho je tedy alkohol. Do něho namáčejte kartáček a jím čistěte jednotlivé špinavé povrchy. U těch velmi znečištěných doporučujeme alkohol na nečistoty nastříkat a nechat chvíli působit. Potom už stačí jenom kartáček nebo větší kartáč, kterým se pustíte do nezbytného mechanického čištění. Pozor na případné drátěnky, jelikož ty jsou sice také efektivní, ale mohou plochu vašeho sporáku poškodit. A je jedno, zda se jedná o kov, nebo se jedná třeba o sklo.

Když jsou ty nejodolnější nečistoty pryč, přichází na řadu běžný hadřík. Tím nejprve špínu stáhněte z povrchu. Potom ho několikrát namočte a vše důkladně otřete čistou vodou. Potom nechte uschnout a je hotovo.

Váš sporák bude opět zářit, jako nový. Výhodou tohoto postupu je jak jednoduchost, tak i univerzálnost, jelikož je možné tuto metodu použít v podstatě na jakýkoliv typ nebo druh vašeho sporáku.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]