Čokoláda, pečicí papír a chutná dekorace na dort je hotová

Dorty by měly nejenom skvěle chutnat, ale měly by i dokonale vypadat. Jak toho docílit? Pomocí dekorace na dort, kterou vás naučíme. Postup není nijak složitý a stačí vám k němu jenom dvě věci. Klasický pečicí papír a dále trocha čokolády na vaření. A výsledek? Ten bude stoprocentně obdivuhodný. Tím si buďte jisto.

Čokoládu klasicky rozehřejeme

Jako první je třeba nachystat si čokoládu. Tento postup rozhodně není nijak složitý, ani není nijak náročný a dá se říci, že ho bez problémů zvládnete. Základem je vodní lázeň, do které čokoládu vložíte a potom ji opatrně rozehříváte. Když má tekutou konzistenci, jste připraveni k tomu, aby vznikla opravdu originální dekorace na dort.

Nyní vezměte pečicí papír

Potřebovat budete hned dva. Z toho prvního vytvořte kornout, podobný cukrářským sáčkům. Stačí ho srolovat, doladit tvar a už hop můžete plnit čokoládou, kterou budete následně aplikovat na druhý pečicí papír.

Ten si však ještě předtím z druhé strany nakreslete vzor, jak má vaše dekorace na dort vypadat. Je jenom na vás, co zvolíte. Daný nákres je důležitý proto, abyste čokoládu postupně aplikovali na správná místa, ve správných tazích, a tak vzniklo dokonalé umělecké dílo.

Nechte ztuhnout a je hotovo

Když je vaše tvoření u konce, nechte své dekorace na dort z čokoládu ztuhnout a je hotovo. Potom ji opatrně sundejte z papíru a můžete umístit na váš dort. V tu chvíli ho přeměníte doslova na krásné umělecké dílo.

Zbyla vám čokoláda? Pokud ano, dá se využít i jinak. Stačí pár kousků růží, které do ní namočíte a necháte opět ztuhnout. Když následně oddělíte listy od zatvrdlé čokolády, získáte také něco výjimečného. Čokoládové lístky, které budou díky obtisku žilnatiny vypadat doslova jako pravé. A kladem je to, že jsou také bez problémů jedlé. I tudy může vést cesta, jak lze své dorty jednoduše vylepšit trochou čokolády.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]