Nejnadýchanější čokoládový cheesecake, který jste kdy ochutnali: Tajemství tkví v jedné surovině

odlišný čokoládový cheescake

Lidé si v cukrárnách častokrát jako zákusek volí cheesecake. Díky tomuto receptu za něj však už nebudete muset utrácet tolik peněz, jako tomu bylo doposud.

Cheesecake je velmi oblíbený hlavně z toho důvodu, že je možné jej připravit ve spoustě různých variant. Pokaždé záleží hlavně na tom, jakou ingredienci použijete na jeho ozdobu. Můžete jej nechat také samotný bez ničeho. Díky tomuto receptu však můžete vytvořit čokoládovou variantu, která vás dostane do kolen.

Co budete potřebovat

  • 2 hrnky mouky
  • 3 hrnky cukru
  • 470 g margarínu
  • 9 vajec
  • 6 lžic kakaa
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • 0,5 hrnku vody
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 1 kg tvarohu
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 3 lžíce mléka

Nejdříve připravte základ

Koláčovou formu vymažte margarínem a vysypte trochou strouhanky. Vezměte si hrnec a rozpusťte v něm 200 g margarínu. Přidejte k němu asi 1,5 hrnku cukru, vodu a 3 lžíce kakaa. Důkladně vše promíchejte a nechte vychladnout. Poté přidejte 4 vaječné žloutky a mixérem směs vyšlehejte do hladka. Ve vedlejší misce si smíchejte prášek do pečiva a 1,5 hrnku mouky a pomalu přisypávejte do směsi. Nakonec si ve vedlejší misce mixérem rozšlehejte 4 bílky a ty smíchejte se směsí.

Utvořte skvělou náplň

Směs nalijte do koláčové formy a rovnoměrně rozprostřete. Na náplň si v misce smíchejte tvaroh, 150 g margarínu, 5 vaječných žloutků a 1,5 hrnku cukru. Vše za pomocí mixéru rozšlehejte do hladké hmoty. Během šlehání přidejte 4 lžíce mouky a stále šlehejte do hladka. Z bílků opět ušlehejte sníh a přidejte ke zbytku. Vše společně promíchejte a poté rozprostřete v koláčové míse.

Koláč
Fotografie: Pixabay

Celý dort dokončete

Koláč dejte péct do trouby rozehřáté na 190 °C a pečte jej 55 minut. Mezitím si v hrnci smíchejte 120 g margarínu, 3 lžíce mléka a 3 lžíce kakaa. Ze všeho umíchejte tekutou směs na polevu. Až vám po upečení koláč vychladne, tak na něj polevu nalijte. Nakonec vše dle chuti posypte sušeným kokosem a dejte přes noc do lednice.

Zdroj: Planeta PL

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*