Rychlé domácí Honzovo koblížkové buchtičky pro celou rodinu: Nadýchané, vláčné a vydrží měkké i několik dní

Každý správný Čech má rád koblížky. Abyste je však měli k dispozici pokaždé, co na ně dostanete chuť, seznamte se s tímto receptem.

Koblížky jsou skvělým dezertem, který se hodí pro každé pohoštění. Tento recept je však tak jednoduchý, že si je pravděpodobně budete dělat mnohem častěji, než tomu bylo doposud. Výsledkem pár smíchaných ingrediencí totiž budou krásně nadýchané, neplněné koblížky, které si zamilují jak děti, tak i dospělí. Výhodou tohoto receptu také je, že nebudete potřebovat žádné kuchyňské váhy, protože vám postačí běžný šálek. Nečekejte a pojďte se pustit do příprav.

Neplněné koblížky pro každou příležitost

Pokud vás honí mlsná a vy nemáte moc času, tento recept je pro vás opravdu tou nejlepší volbou. Nebudete na něj potřebovat mnoho ingrediencí a ani vám nezabere déle než pár desítek minut. K tomu, abyste dosáhli perfektního výsledku budete potřebovat pouze:

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 lžíce sušeného droždí
  • 1 lžička moučkového cukru
  • 2 ks vejce
  • Slunečnicový olej (podle potřeby)

Postup vaření:

  • Nejprve si připravte misku, do které rozklepnete vejce, přidáte sušené droždí, cukr a ingredience pořádně promícháte vidličkou.
  • Do směsi nyní po troškách přimíchejte hladkou mouku, abyste ji postupně zpracovávali do hladkého těsta. V závěru by nemělo lepit na prsty a mělo by se s ním dát krásně pracovat.
  • Když je těsto konečně hotové, vložte ho do misky a položte na vrch utěrku nebo potravinářskou fólii, aby mohlo kynout. Misku následně přeneste na teplé místo a nechte ji zde 15 minutou.
  • Vykynuté těsto rozválejte na pomoučené ploše za pomoci válečku. Až budete hotovi, nakrájejte těsto na přibližně stejně velké čtverce.

  • Vezměte hrnec a naplňte ho dostatečným množství oleje (aby se tam vešli celé koblížky). Poté olej rozpalte a koblížky v něm smažte dozlatova.
  • V momentě, kdy máte hotovo, už je pouze na vás, jak budete pokračovat. Usmažené koblížky
  • Můžete posypat moučkový cukrem, namazat je marmeládou nebo Nutellou. Krom toho můžete jejich povrch ozdobit například strouhaným kokosem nebo drcenými ořechy.

  • Výborně! Právě jste si vytvořili skvělou svačinku ke kávě, nebo pokud to máte rádi, tak i chutnou večeři.
  • Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]