Recept na mimořádně dobré nakládané okurky na „finský způsob“ vás ohromí: Rodina to ohodnotila 10 z 10, hit letošního roku

nakládané okurky

Okurky preferuje spousta lidí jako zeleninovou přílohu. Někdo má rád klasické salátové, jiní lidé naopak preferují nakládané okurky, které můžete udělat skvěle díky tomuto receptu.

Okurky patří mezi velice oblíbený druh zeleniny. Spousta lidí jí má rádo nejen pro její chuť, ale i její vlastnosti. Díky nim je také velice oblíbená pro ty, kteří se snaží zhubnout. Většinu obsahu okurky totiž tvoří voda a vitamíny, které jsou pro tělo potřebné. S pomocí tohoto jedinečného receptu si navíc můžete doma udělat skvělé nakládané okurky.

Co budete potřebovat

  • 2 kg okurek
  • 1,5 l vody
  • 2 polévkové lžíce soli
  • 100 g cukru
  • 100 ml octa
  • 1 čajová lžička hořčičného semínka
  • 3 ks bobkového listu

Nejdříve nakrájejte okurky

Všechny okurky si v první řadě důkladně omyjte a zbavte nečistot. Následně okurky nakrájejte na přibližně stejně široká kolečka. Poté, co budete mít všechny okurky nakrájené, můžete připravit nálev, do kterého je poté naložíte. Na to budete potřebovat nějaký větší hrnec, aby se vám do něj vše vešlo.

okurky

Okurky povařte v nálevu

Vezměte si tedy dostatečně veliký hrnec, do kterého nalijte vodu. Do vody následně přidejte cukr se solí a důkladně promíchejte. Plotýnku zapněte na střední plamen a vodu přiveďte k varu. Jakmile se vám voda vaří, tak do ní přidejte ocet, hořčičná semínka a bobkové listy. Vše poté opět promíchejte a pak do hrnce přidejte okurky. Okurky vařte asi 4 minuty, dokud nezmění barvu.

okurky

Vše dejte do sklenic

Připravte si sklenice, ve kterých budete mít okurky uskladněné. Do jednotlivých sklenic poté dejte okurky společně s nálevem, ve kterém se vařily. Potom sklenice řádně uzavřete a přikryjte je utěrkou, aby vydržely déle teplé. Sklenice nechte na nějakém teplém místě pod utěrkou 12 hodin. Po uplynutí této doby máte okurky hotové a připravené ke konzumaci.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*