Polévka s česnekovým pyré

Obohaťte svůj jídelníček o polévku z česnekového pyré. Je velmi zdravá, a navíc i chutná. Zpestřete si třeba oběd tímto receptem.

Polévka, která je chutná a také velmi rychlá? Takový recept by si přál umět asi každý. Jídla, která jsou výživná někdy nejsou moc jednoduchá na přípravu. Polévka z česnekového pyré splňuje nároky na jednoduchost, a navíc dobrou chuť. Vyzkoušejte si ji její přípravu doma třeba na večeři nebo k obědu. Doplnit ji můžete kouskem pečiva.

Ingredience potřebné do polévky

  • 60 gramů česneku
  • 150 gramů cibule
  • 400 gramů pórku
  • 350 gramů brambory
  • 1,5 litru kuřecího vývaru
  • 125 mililitrů smetany
  • 150 gramů chleba
  • 4 lžíce taveného másla
  • 10 gramů petržele
  • 0,5 lžičky tymiánu
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • sůl podle chuti
  • mletý černý pepř podle chuti

Jak připravit polévku s česnekovým pyré

V hrnci rozehřejte slunečnicový olej a až bude rozehřátý, přidejte nakrájenou cibuli a pórek. Veškerý obsah v hrnci míchejte a smažte 5 minut na rozehřátém ohni.

Přidejte dvě lžíce másla, nasekaný česnek na malé kousky a plotýnku dejte na mírný oheň. Veškerou směs duste pod pokličkou přibližně 10 minut a občas promíchejte.

Přidejte oloupané, na kostičky nakrájené brambory, tymián, pepř, sůl, zeleninové koření a vývar. Promíchejte a přiveďte k varu. Poté vařte dalších 20 minut na mírném ohni.

Na pánvi rozehřejte zbytek másla a přidejte na kostičky nakrájený chléb. Smažte tyto ingredience 10 minut na mírném ohni za občasného míchání.

Do připravované polévky nalijte 33% smetanu, veškerý obsah promíchejte a přiveďte k varu. Připravte si ruční mixér, který po uvaření budete potřebovat. Až se polévka uvaří, tak ji rozmixujte.

Po umixování můžete polévku rozlévat do připravených misek. Ozdobit ji lze nasekanou petrželkou a krutony chleba, které jste si předtím osmažili.

Ingredience do této polévky lze snadno sehnat a nejsou ani drahé. Navíc polévka krásně provoní domácnost a pochutná si na ní celá rodina.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]