Čokoládový mascarpone je chutný dezert, který zvládnete bez pečení

Sbíhají se vám sliny na něco dobrého? Pokud ano, zkuste unikátní recept na čokoládový mascarpone. Chuť nejí jediným kladem. Velkou výhodou tohoto dezertu je i to, že ho zvládnete bez pečení. Není nutní zapínat troubu, čímž si usnadníte, a hlavně zrychlíte samotnou přípravu. A jak na ni? Pojďme se podívat.

Co budete potřebovat?

Výsledek vždy záleží na ingrediencích. Aby se vše povedlo, jak má, je třeba mít k dispozici ty správné. Podívejme se společně na to, které to jsou. Potřebovat budete:

  • 30 dkg kakaových sušenek

  • 10 dkg másla

  • 50 dkg mascarpone

  • 2 dl šlehačky

  • 2 sáčky ztužovače šlehačky

  • 3 lžíce cukru

  • 2 sáčky vanilkového cukru

  • 5 dkg bílé čokolády

  • 10 dkg hořké čokolády

Těsto vznikne ze sušenek

Jak si připravit čokoládový mascarpone bez pečení? Jednoduše. Základem jsou sušenky, které je třeba rozemlít na prášek a potom smíchat s máslem. V tu chvíli máte k dispozici těsto, které nemusíte péct. A z něho vytvoříte základ vašeho dezertu, jelikož bude tvořit jeho spodní vrstvu.

Na sušenky patří mascarpone krém

I jeho příprava není nijak složitá. Stačí ho jenom smíchat s cukrem do dokonale hladké konzistence. Když jste s ní spokojeni, můžete ho nanést právě na vaši sušenkovou vrstvu. Snažte se o celkovou rovnoměrnost a hladký povrch.

Nahoru šlehačka

Nyní si nachystejte šlehačku. Smetanu vyšlehejte s cukrem a přidejte ztužovač. V tu chvíli už jste také připraveni k nanesení. Toto je poslední, třetí vrstva, která už pomalu dotváří váš unikátní a lahodný dezert. Opět se snažte o rovnoměrnost a také o hladkou horní plochu.

Ozdobte a je hotovo

Na závěr už jenom čokoláda. Jako první ta bílá a potom ta klasická hořká. Když jsou čokolády na svém místě, nechte svůj čokoládový mascarpone dort vychladit. Potom nakrájejte a ochutnejte. Souhlasíte s námi, že je skutečně lahodný? A to vše vzniklo bez nutnosti zapínat vaši troubu.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]