Čokoládový závin z listového těsta máte hned. A je to pochoutka

Máte chuť na něco snadného, co není náročné na přípravu? Čokoládový závin je jasno volbou. Je hotový za pár minut. A to skutečně nepřeháníme. Tedy pokud to ani vy nebudete přehánět s tím, jaké suroviny využijete. Sice můžete jít cestou, která vás v kuchyni uváže na několik hodin, ale je tu i cesta, jak mít čokoládový závin hotový skutečně jenom za pár minut.

Potřeba jsou jenom dvě věci

O jednoduchosti tohoto receptu jasně svědčí to, že na jeho přípravu budete skutečně potřebovat jenom dvě věci. A jaké to jsou? Tou první je balení listového těsta. Nejlépe toho chlazeného, již vyváleného, připraveného k použití. Jedině tak vás s ním nečeká jakákoliv další práce, jako je rozmrazování, nebo třeba válení na požadovaný tvar. Druhou věcí je tabulka čokolády. Může být hořká nebo mléčná, podle vaší chuti.

Jdeme na to

Postup přípravy tohoto čokoládového závinu je velmi jednoduchý. Základem bude obdélníkové listové těsto, do jehož středu položíte tabulku čokolády. Potom vezměte nůž a začněte okraje těsta krájet, nikoliv vodorovně, ale šikmým směrem dolů. Vytvářejte jeden pruh za druhým, jako byste chtěli dělat siluetu vánočního stromečku. Tyto řezy proveďte vlevo i vpravo.

Následně danými pruhy balte vaši čokoládu. Vždy přes sebe překládejte levý a pravý pruh, dokud nebude čokoláda zabalená. Máte jistotu, že nevyteče, stejně jako jistotu, že váš čokoládový závin z listového těsta bude velmi originální.

Upečte v troubě

Nyní máte vše připraveno na vložení závinu do trouby předehřáté na 180 stupňů. Dejte ho na pečicí papír, kde ho ještě můžete potřít rozšlehaným vejcem a dále posypat třeba sekanými ořechy, které zlepší jeho celkovou chuť i vzhled. Pečte, dokud těsto nemá požadovanou barvu. Následně vyndejte, nechte vychladnout a už můžete servírovat. Jako pohoštění pro nečekanou návštěvu nebo sladkost, když vás honí mlsná ideální volba.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]