Cuketové palačinky podle nového receptu nutriční poradkyně. Sníte celý talíř a nepřiberete ani deka

Jakmile jednou vyzkoušíte udělat tyto cuketové placičky, budete je dělat pravidelně. Jsou totiž chuťově naprosto skvělé.

Asi každá žena někdy zkoušela dělat cuketové placky, protože jsou jednoduché, rychle připravené a velmi dobré. Takže pokud vám zbyla nějaká cuketa navíc, není nic lepšího, než si je vyzkoušet udělat. A nebojte se, zvládne je úplně každý, i začátečník. Takže na nic nečekejte a zkuste si je připravit. Budete velmi spokojení.

Je to skvělé a zdravé

Tento pokrm vlastně nejsou tak úplně placičky, protože se nesmaží. Vlastně dáte jednu velkou placku na plech, upečete a můžete jíst. Toto jídlo můžete zařadit do svého jídelníčku, i když zrovna držíte dietu. Je to z toho důvodu, že obsahují minimum oleje. Pokud chcete, můžete do těsta přidat i nějaké bylinky a nebo chilli, pokud máte rádi pálivé. Toto jídlo si zkrátka zamilujete.

Co budete potřebovat

  • 4 vejce
  • 3 brambory
  • kopr dle chuti
  • jarní cibulku dle chuti
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • dle chuti pepř
  • 3 lžičky slunečnicového oleje
  • petržel dle chuti
  • 1 lžičku papriky
  • 220 g pšeničné mouky
  • sůl

Opravdu na tom nic není

Nejprve si nastrouhejte cuketu, dejte ji do misky a vymačkejte přebytečnou tekutinu. Brambory si oloupejte, nastrouhejte a také vymačkejte. Vše omyjte, osušte a nakrájejte nadrobno. V hluboké misce rozšlehejte vejce se slunečnicovým olejem. Přidejte všechno koření a sůl. Přidejte ke směsi mouku s práškem do pečiva a důkladně promíchejte. Nyní přidejte cuketu a brambory a opět promíchejte.

Plech vyložte pečicím papírem a na něj dejte cuketové těsto. Rovnoměrně rozetřete. Vložte plech do trouby předehřáté na 170 stupňů a pečte asi 40 minut. Hotový pokrm nechte mírně vychladit a poté jej nakrájejte na stejné kousky. Můžete podávat například s nějakým jogurtovým dresinkem. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*