Dekorace z větví může vyzdobit váš interiér už na letošní Vánoce

Vánoce se blíží a dekorace z větví může být možností, jak si lze zajímavě vyzdobit váš interiér. Poradíme vám, jak na to. Postačí k tomu jenom několik větví, a to ideálně z břízy, která bude u vás doma vypadat naprosto dokonale. Dále už stačí jenom pár drobností, které seženete rychle a snadno.

Co si připravit?

Chcete, aby dekorace z větví zdobila také váš interiér? A to nejenom na Vánoce? Jak jsme zmínili, základem bude několik větví z břízy. Měly by být různých délek, kdy ta nejdelší bude okolo 60 centimetrů a ta nejkratší bude mít zhruba 15 centimetrů. Dále budete potřebovat jenom několik šroubů nebo hřebíků a dále provázek. A to je vše.

Začněte s přípravou

Nyní nastává práce, která si bude vyžadovat nejvíce síly. Rozhodně ale není nijak složitá. Stačí si vzít jednotlivé větve a do nich zatlouct hřebíky, nebo zašroubovat šrouby. Eventuelně je možné použít také různé druhy háčků, které mají vruty. Takto je umístěte na každou větvi, vždy pár centimetrů od kraje. Poté vezměte ještě jeden vrut a ten připevněte vždy na spodní část větve, do samotného středu.

Přivažte provázkem

Nyní si vezměte provázek, který je určený k tomu, abyste jednotlivé kusy větví vázali k sobě. Ideální je navázat vždy jeden konec na delší větvičku, poté o protáhnout středovým očkem u větve kratší a následně se vrátit k větvi kde jste začínali, jenom na druhý konec. Takto pokračujte u všech, až vám vznikne tvar podobný trojúhelníku.

Pověste ozdobičky

To hlavní máte hotové. Dekorace z větví může být také vylepšena jednoduchou dřevěnou hvězdou, aby lépe připomínala vánoční stromeček. Dále už postačí vzít různé ozdobičky a na větve je pověsit. Až tuto dekoraci umístíte na zeď, uvidíte že bude vypadat dokonale. Pokud vás tento nápad zaujal, buďte kreativní a můžete v budoucnu použít i jiné větvičky jiných velikostí a délek, stejně jako můžete zkusit i jiné druhy stromů. Je to na vás.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]