Dekorace ze lžiček nádherně vyzdobí váš domov. Vyrobit je zvládne každý

Že jsou ty plastové jenom na jídlo a potom na vyhození? Omyl. Podívejte se na dekorace ze lžiček, které zkrášlí i váš interiér. A nemusíte se obávat toho, že by vaše lžičky dopadly stejně, jako v legendárním filmu Pelíšky. Ty současné skutečně vydrží podstatně více než ty první, co kdy byly vyrobené. Až se podíváte na to, co z nich lze zhotovit, pustíte se také do práce.

Stačí obyčejné plastové lžičky

Co budete na dekorace ze lžiček potřebovat? Skutečně nic jiného než běžné bílé plastové lžičky. Na některé výtvory byly použity ty malé do nápojů, na jiné zase ty větší na polévky a další klasická jídla. K tomu už postačí pouze trochu lepidla, ale třeba i pomůcek na jejich případné zkrácení. Toto nepřipomínáme, jelikož tyto věci má každý doma. A pokud má děti, platí to dvojnásob. Těm navíc lze vymyslet i zajímavou kreativní zábavu.

Nebojte se tvarování

Jak můžete vidět, na některé dekorace ze lžiček se dají použít celé, nijak neupravované lžičky. Jsou ale i varianty, které dokonale napodobují květ růže, které už je třeba lehce tvarovat. A jak? Lžičku stačí jenom trochu nahřát nad svíčkou a potom jí dát požadovaný nepravidelný tvar. Když jich spojíte několik dohromady, tak vznikne nádherný květ. Kolik si jich vyrobíte, to je jenom na vás.

Můžete použít i barvy

Nechcete jenom bílé dekorace? Žádný problém. Použít můžete i různé barvy, a tak svá umělecká díla posunout opět o pořádný kus dále. Barevné modifikace se hodí hlavně ve chvíli, kdy se rozhodnete vytvářet ze lžiček právě různé květy, které jsou to pravé pro každou milovnici přírody.

Plast jako ideální materiál

A proč právě plastové lžičky? V první řadě pro svůj tvar, stejně jako pro možnost jeho jednoduché změny. Dále nezapomínejme také na bílou barvu, jejich lehkost, ale zároveň i odolnost nebo dlouhou životnost. A snadná je i údržba. Stačí omýt pod vodou, nechat uschnout a je hotovo.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]