Dezert naplněný banány bude úžasnou pochoutkou pro celou rodinu

Dezerty s banány jsou u většiny osob velmi oblíbené. Jde o jednoduché, přírodně sladké a vydatné pochoutky, které jsou zároveň lehké.

Sladké zákusky, dortíky a dezerty bývají skvělou tečkou za dobrým jídlem a často jsou pochopitelně také neodmyslitelnou součástí oslav. Ideální je, pokud jsou opravdu chutné a přitom nenáročné na přípravu. A to nejen technologickými postupy práce, ale také časem, který je třeba v kuchyni strávit. Tato banánová pochoutka splňuje vše do nejmenšího detailu.

Připravte si suroviny na linku

Na tento banánový dezert budete potřebovat tři vejce, 100 gramů másla nebo margarínu, 200 mililitrů mléka a 250 gramů mouky. Dále je třeba přichystat vanilin nebo vanilkový cukr, prášek do pečiva a banány podle vaší chuti. Přichystat si můžete také skořici. V receptu je uvedeno také 160 gramů cukru. Jeho množství však můžete upravit nebo ho zcela vynechat, případně nahradit například medem.

Nejprve smíchejte vejce se změklým máslem a cukrem. Vše pečlivě vyšlehejte tak, aby byla vzniklá hmota nadýchaná, pevná a bílá. Poté přidejte do hmoty prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše zalijte připraveným mlékem.

Následně opět použijte mixér a vše smíchejte dokud nebude těsto jednotné a zcela hladké. V těstu nesmí zůstat žádné hrudky, proto je vhodné mouku prosát.

Trouba by měla být předehřátá

Nyní je třeba připravit si formu. Využít můžete pekáč nebo formu na dort, je to zcela na vás. Každopádně je potřeba formu vymazat máslem a následně na nich rozetřít trochu těsta.

Pak povrch zarovnejte a na těsto naskládejte banány nakrájené na dlouhé na tenké plátky. Naskládané banány posypte práškovým cukrem a skořicí. Poté navrch nalijte zbývající těsto a opět uhlaďte do roviny.

Takto připravený dezert vložte do trouby, která je předehřátá na 180 stupňů. Pečte asi po dobu 35 minut. Vychladlý koláč posypte moučkovým cukrem.

Pokud máte čas a také chuť, můžete ještě k dezertu vyšlehat studenou vysokoprocentní smetanu s trochou vanilkového cukru a vzniklou domácí šlehačkou dort ozdobit. Stejně tak lze vyrobit ještě polevu z rozpuštěné čokolády. V tomto případě je však potřeba nechat polevu asi hodinu nechat zatuhnout v lednici.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]