Díky tomuto snadnému receptu si kuřecí stehna se slaninou zamilujete

Máte rádi kuřecí maso? Rádi si ho pravidelně dopřáváte? Křupavá kuřecí stehna se slaninou jsou opravdovou lahůdkou a dost často zdobí sváteční hostinu. Pokud byste si kuřecí stehna rádi dopřáli i v jinou dobu, třeba uprostřed týdne, ale nemáte moc času na vyvařování, pak jste na správném místě. Dnes pro vás máme recept na kuře s uzenou slaninou, který si zamilujete. Proč? Je jednoduchý, levný a velmi rychlý na přípravu.

Kuřecí maso je hit

Pečená kuřecí stehna jsou opravdovou lahůdkou, kterou miluje hromada lidí po celém světě. Není divu, vždyť kuřecí maso je dobré, chutné a skvěle se připravuje. Navíc se hodí do jídelníčku zdravého životní stylu, který je v dnešní době velmi populární. Pokud jste tedy i vy zastáncem zdravého životního stylu, ale přesto někdy rádi trošku zhřešíte, pak jste na správném místě. Tento recept je totiž stvořený přímo pro vás. Věřte, že jakmile ho vyzkoušíte, kuřecí stehna už pro vás nebudou to, co bývala. Budou mnohem lepší a chutnější. Jdete tedy do toho?

Ingredience tvořící chuťový zázrak

Jedná se o opravdu výjimečný recept, který nemůže být na přípravu snadnější. Navíc díky ideální kombinaci kuřete s hranolky, salátem a červenou cibulkou, se pro vás stane naprostou bombou. Pokud ho tedy chcete vyzkoušet a zažít tak báječné chuťové chvíle, připravte si následující suroviny: 1 kg kuřecích stehen, křídel, prsou (záleží na vás), 10 dg uzené slaniny, 2 červené cibulek, drcený černý pepř a sůl. Naprosto klasické ingredience dokáží vytvořit báječné chuťové oblouky.

Velmi jednoduchý postup

Máte-li připraveno, začněte postupovat následujícím způsobem. Zpracujte kuře, osolte ho, opepřete a nechte ho alespoň na 1 hodinu odležet. Mezitím si nakrájejte slaninu a cibuli, a obě ingredience spolu krásně smíchejte. V této směsi pořádně obalte kousky kuřecího masa, které následně vložte do připraveného pekáče. Vložte pekáč do trouby a pečte klasickým způsobem. Během pečení nemusíte kuře nijak otáčet. Navíc můžete přidat pár stroužků česneku, nebo nakrájená rajčata. Maso tak získá jemnější chuť. Pak už stačí jen společně s hranolky naservírovat na talíř. Přejeme dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]