Tento salát patří k těm vydatnějším, které hodně zasytí. Je však velmi jednoduchý na přípravu a hodí se ideálně jako samostatná večeře.
I když si pod pojmem salát představí většina lidí něco velmi zdravého a lehkého, tento salát patří k těm vydatnějším. Saláty s masem a majonézou se připravují především v severněji položených zemích, zatímco na jihu se servírují právě lehčí saláty s jemnou zálivkou. Tento německý salát je proto ideální servírovat jako samostatný pokrm v chladnějším období během roku. Jeho příprava je jednoduchá a navíc chutná tak skvěle, že už jiný připravovat nebudete.
Ingredience na německý salát:
- 3 ks vařené mrkve
- 400 g kuřecích prsou
- 200 g nakládaných sterilovaných okurek
- 4 polévkové lžíce majonézy
- 4 vejce
- ½ lžičky mletého černého pepře
- ½ lžičky soli
- kopr
Postup přípravy německého salátu:
400 g kuřecích prsou uvařte doměkka ve vodě. Tu můžete využít k přípravě kuřecího vývaru. Nyní si vezměte větší mísu a do ní dejte na kostičky nakrájené okurky. Vychladlé kuřecí maso nakrájejte na menší kousky a přidejte k okurkám. Bokem si uvařte také mrkve a 4 vejce natvrdo. Vejce a mrkev slijte a nechte zchladnout.
Tento lahodný salát se hodí doslova ke každému jídlu. Stačí minimum ingrediencí
Mrkev nakrájejte na kostičky, na vajíčka můžete použít kráječ nebo je také nakrájet na kostičky. Pak společně přidejte do mísy. Nyní vše dobře promíchejte a začněte dochucovat. Salát osolte a opepřete podle chuti. Čerstvý kopr nasekejte nadrobno a přidejte do mísy. Na závěr ještě přidejte 4 lžíce majonézy a vše důkladně promíchejte.
Závěrečný tip s česnekem
Salát můžete dát vychladit do lednice, ale výborně chutná i nevychlazený. Tip na závěr pro ty, kterým nevadí čerstvý česnek. Prolisujte do salátu ještě dva stroužky česneku a důkladně zamíchejte. I když má tento salát majonézový základ, stále patří díky obsahu zeleniny a kuřecího masa k těm zdravějším pokrmům, které můžete k večeři servírovat. Dobrou chuť.
Napište komentář