Domácí aviváž lze vytvořit za dvě minuty, úžasně změkčí prádlo

Vadí vám, že ta kupovaná obsahuje chemii a neslouží tak, jak očekáváte? Udělejte změnu a vyrobte si domácí aviváž. Je to snadnější, než si myslíte. S naším návodem to zvládne každý. Výsledkem bude směs, která dokonale nahradí běžně prodávané aviváže. A co je nejlepší, na přípravu vám postačí jenom pár minut.

Domácí aviváž je nejlepší

Proč aviváže nekupovat? Důvodů může být celá řada. Mnohdy jsou celkem drahé, také mohou mít chemické složení a zapomínat nelze ani na to, že některé jsou až moc intenzivní a jiné zase nijak výrazně neplní svou funkci. Jde tak mnohdy o zbytečné vyhazování peněz. Oproti tomu domácí aviváž dokáže sloužit jak má a stojí pár korun. Takto si ji vyrobíte.

Co budete potřebovat? Jenom tři věci

Že jde o skutečný unikát, o tom vás přesvědčí fakt, že na domácí aviváž vám budou stačit jenom tři věci. A to zcela běžné. Jedná se o jedlou sodu, jedná se o šťávu z čerstvého citronu a dále se jedná také o vodu. V tu chvíli máte vše, co budete potřebovat.

Stačí jenom smíchat

Jdeme na to. Domácí aviváž vznikne tak, že se smíchá šťáva z celkem 4 šťavnatých citronů, ke které se přidá také 500 ml vody a dále jedna čajová lžička jedlé sody. Vše se velmi důkladně promíchá. Ideální je příprava v uzavíratelné nádobě, se kterou se důkladně zatřese. A zde může být domácí aviváž i nějaký čas uchována.

Použití je klasické

A jaké je použití domácí aviváže? Samozřejmě zcela klasické a standardní. Stačí ji nalít do pračky, do příslušného dávkovače a prát jako obvykle. Po vytažení prádla budete jenom zírat na to, jak je dokonale měkké a jak je krásně svěží. Takové ještě nebylo nikdy předtím.

Jak je to možné?

Ptáte se, jak je možné že tato domácí aviváž bez chemie funguje? Vysvětlení je celkem prosté. Jedlá soda je tou látkou, která umí neutralizovat pachy a také umí změkčovat. Citron se zase podepíše na eliminaci vodního kamene ve vodě. A k tomu ještě přidá skvělou vůni. Zkuste a přesvědčte se sami.

Fotografie: Pixabay

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]